Uw complete gids voor de UK ETA voor Franse burgers

Op dit moment is reizen naar het Verenigd Koninkrijk vanuit Frankrijk net zo eenvoudig als de trein pakken. Dat zal echter veranderen met de introductie van het nieuwe Britse ETA-systeem. Franse burgers moeten een elektronische vergunning aanvragen voordat ze kunnen reizen. Ontdek alles wat je moet weten over de UK ETA voor Franse burgers in deze complete gids.

Wat is de UK ETA voor Franse burgers?

De Electronic Travel Authorisation van het Verenigd Koninkrijk, beter bekend als ETA, is een nieuw systeem dat door de Britse regering wordt ingevoerd in een poging om de grenzen van het land te digitaliseren. Sommige reizigers hebben misschien al ervaring met soortgelijke bestaande programma’s in landen als Canada en de Verenigde Staten. Dit digitale systeem geeft de Britse autoriteiten een duidelijker beeld van wie het land binnenkomt en verlaat en zorgt voor een effectiever screeningproces om veiligheidsrisico’s te voorkomen.

De ETA is geen visum. Franse reizigers hebben geen visum nodig om het Verenigd Koninkrijk binnen te komen en dit zal niet veranderen onder het nieuwe systeem. In feite is de ETA een digitale vergunning. Eenmaal toegekend, geeft het een reiziger toestemming om het Verenigd Koninkrijk binnen te komen.

Wat betekent de ETA voor Franse reizigers?

Het Verenigd Koninkrijk heeft een lijst van 92 landen waarmee het een visumvrijstellingsovereenkomst heeft. Burgers van deze landen hebben geen visum nodig om naar het Verenigd Koninkrijk te reizen, maar onder het nieuwe systeem hebben ze wel een ETA nodig. Op deze lijst staan de lidstaten van de Europese Unie, zoals Frankrijk.

Franse reizigers komen om verschillende redenen naar het Verenigd Koninkrijk. Mensen die voor een korte tijd reizen – gedefinieerd als minder dan zes maanden – moeten een ETA aanvragen voordat ze aan hun reis beginnen. Hun redenen om te reizen kunnen de volgende zijn:

– Toerisme
– Zakenreizen
– Kortlopende cursussen of studieprogramma’s
– Bezoek aan vrienden en familie
– Medische behandeling

Franse burgers die langer dan zes maanden in het Verenigd Koninkrijk willen verblijven of in het land willen werken, vallen niet onder de ETA. In plaats daarvan moeten ze een visum aanvragen waarin ze hun bedoelingen uitleggen. Het visumaanvraagsysteem staat volledig los van de ETA. Het is langer en ingewikkelder. Er zijn veel verschillende soorten visa beschikbaar, afhankelijk van de behoeften van de reiziger. Er zijn specifieke visumaanvragen beschikbaar voor jonge Fransen die als au pair in het Verenigd Koninkrijk willen werken, wat een veel voorkomende keuze is.

ETA aanvragen voor Franse burgers in het Verenigd Koninkrijk

Aangezien het ETA-systeem nog niet is geïmplementeerd, is de informatie hierover nog niet afgerond. Er is al wat informatie vrijgegeven, maar die kan nog veranderen. Toch is het een goed idee voor reizigers om deze gepubliceerde gegevens te raadplegen, omdat ze een goed idee geven van wat Franse burgers kunnen verwachten van het Britse ETA-programma. Reizigers moeten eerst de gepubliceerde lijst met vereisten voor de ETA raadplegen. Vereisten zijn onder andere:

– Een geldig biometrisch paspoort van een land dat op de lijst staat. Een paspoort van de SAR Hongkong is aanvaardbaar, maar een Chinees paspoort niet.
– Een recente digitale pasfoto.
– Persoonlijke informatie – dit zijn gegevens zoals geboortedatum, arbeidsinformatie, contactgegevens, enz.
– De reden voor het bezoek van de reiziger aan het Verenigd Koninkrijk.
– Details over de geplande reis naar het Verenigd Koninkrijk, zoals het adres terwijl je in het land bent.
– Een pinpas of creditcard voor de ETA aanvraagkosten.
– Informatie uit het verleden, waaronder gegevens over een strafblad, immigratiemisdrijven of lidmaatschap van verboden groepen of organisaties.

Een deel van het ETA-systeem is ontworpen om reizigers te screenen die een bedreiging zouden kunnen vormen voor de veiligheid van het Verenigd Koninkrijk. Met het laatste gegevenspunt kunnen de autoriteiten dit doen. Als een aanvrager wordt aangemerkt als een potentieel risico, wordt zijn aanvraag voor een ETA afgewezen.

Reizigers moeten de ETA-aanvraagprocedure online voltooien. Dit maakt deel uit van een volledig digitaal systeem, dus papieren alternatieven zullen niet beschikbaar zijn.

Verwerking van de UK ETA voor Franse burgers

Reizigers moeten de ETA aanvragen en genoeg tijd nemen om het te verwerken. Dit kan naar verwachting tot 72 uur duren. Een goedgekeurde ETA kan als vervoersvoorwaarde worden gesteld, dus reizigers kunnen geweigerd worden als ze hun UK ETA voor Franse burgers niet kunnen laten zien voordat ze aan hun reis beginnen.

Als onderdeel van de aanvraag moeten reizigers kosten betalen. Deze vergoeding wordt niet gerestitueerd en moet volledig worden betaald voordat een aanvraag als volledig en klaar voor verwerking wordt beschouwd.

De ETA is vereist ongeacht de manier waarop een Franse reiziger het Verenigd Koninkrijk binnenkomt, per vliegtuig, veerboot of via de Kanaaltunnel. Ze moeten het laten zien op de luchthaven, haven of het station van vertrek en opnieuw bij aankomst in het Verenigd Koninkrijk.

ETA-aanvragen kunnen worden geweigerd. Als dit gebeurt, kunnen aanvragers in beroep gaan tegen de beslissing. Indien nodig moeten ze in plaats daarvan een visum aanvragen, maar dit is een veel langer en ingewikkelder proces.

Reizen met de UK ETA voor Franse burgers

Een goedgekeurde ETA geeft een reiziger toestemming om maximaal zes maanden in het Verenigd Koninkrijk te verblijven. Gedurende deze periode mogen ze zich vrij bewegen tussen de vier constituerende landen Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland. Er is geen interne grenscontrole die deze landen van elkaar scheidt.

Franse burgers in het Verenigd Koninkrijk

Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk hebben nauwe historische banden. Hoewel de twee landen vaak rivalen in oorlog zijn geweest, hebben ze nu een sterke relatie. Frans is de meest geleerde vreemde taal in het Verenigd Koninkrijk, terwijl Engels de meest geleerde taal is in Frankrijk. De geografische nabijheid betekent dat er om verschillende redenen veel gereisd wordt tussen de twee landen. Zelfs na het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie blijft het een populaire bestemming voor Franse bezoekers.

Er wonen meer dan 100.000 in Frankrijk geboren mensen in het Verenigd Koninkrijk. Het grootste gebied met een Franse diaspora is de stad Londen. Daarnaast bezoeken elk jaar tussen de 3 en 4 miljoen Franse toeristen het Verenigd Koninkrijk en komen er ongeveer 14.000 Franse studenten naar Britse universiteiten. Veel Franse reizigers komen ook naar het Verenigd Koninkrijk om zich in te schrijven voor kortlopende taalcursussen of om zakelijke activiteiten te ontplooien.