UK ETA: Een snelle gids over subsidiabiliteit, vereisten en aanvraagprocedure

Een Electronic Travel Authorization (ETA) van het Verenigd Koninkrijk (VK) is een digitale reisvergunning of document dat vereist is voor buitenlanders die vrijgesteld zijn van een visum voordat ze naar het VK reizen.

Reizigers zonder visum die naar het Verenigd Koninkrijk reizen, moeten een online aanvraagformulier indienen en een geldige ETA ontvangen voordat ze naar Engeland, Wales, Schotland en Noord-Ierland reizen.

ETA voorwaarden en vereisten

Als je een Brits, Iers of British Overseas Territory paspoort hebt of een visum of immigratiestatus voor het Verenigd Koninkrijk, heb je geen UK ETA nodig.

In sommige gevallen kunnen wettelijk erkende inwoners van Ierland ook worden vrijgesteld van de digitale reisvergunning.

Iemand die naar het Verenigd Koninkrijk reist, moet een ETA aanvragen voordat hij naar het Verenigd Koninkrijk reist als hij aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • Je hebt een geldig biometrisch paspoort dat is uitgegeven door een land met een visumvrijstellingsstatus met het Verenigd Koninkrijk. U hebt geen visum nodig om het Verenigd Koninkrijk te bezoeken.
  • U bent van plan het Verenigd Koninkrijk te bezoeken voor toerisme, bezoek aan familie en vrienden, een korte studie, toegestane zakelijke activiteiten of doorreis.
  • U bent van plan om maximaal zes maanden in het Verenigd Koninkrijk te blijven.
  • Je bent van plan om maximaal drie maanden in het Verenigd Koninkrijk te blijven voor tijdelijk creatief werk of onder de visumconcessie voor creatieve werknemers.
  • U reist door het Verenigd Koninkrijk of stapt in het Verenigd Koninkrijk over op een ander vliegtuig naar uw verdere bestemming.
  • U heeft geen eerdere overtredingen op het gebied van immigratie in het Verenigd Koninkrijk of elders.
  • U hebt geen strafblad of u wordt niet beschouwd als een bedreiging voor de nationale veiligheid van het Verenigd Koninkrijk.
  • Je hebt een recente digitale pasfoto van hoge kwaliteit.
  • Je hebt een geldig e-mailadres.
  • Je hebt een werkende creditcard, bankpas, Apple Pay of Google Pay om de aanvraagkosten van £ 10 online te betalen.

ETA-aanvraagprocedure

De ETA-aanvraag voor het Verenigd Koninkrijk verloopt volledig online. Aanvragers hoeven niet naar consulaten of visumcentra te gaan om documenten in te dienen of hun ETA op te halen. Dit is wat je moet doen:

1. Upload of maak een foto van het paspoort waarmee je naar het Verenigd Koninkrijk reist.

Zorg ervoor dat je de foto en de twee regels met cijfers en letters onderaan toevoegt.

2. Upload een recente pasfoto of maak een foto met de camera van je toestel.

Afbeeldingen moeten worden opgeslagen als jpeg-bestand of met de bestandsextensie .jpg. Kinderen van negen jaar en jonger hoeven geen pasfoto te uploaden.

3. Vul alle vereiste informatie in.

Dit zijn onder andere persoonlijke gegevens (zoals naam en geboortedatum), paspoortgegevens, werkgegevens, huisadres en contactgegevens.

4. Beantwoord vragen over veiligheid en geschiktheid.

Sollicitanten moeten een strafblad, eerdere immigratieovertredingen en eventuele associaties met of lidmaatschap van onwettige of illegale groepen of organisaties naar waarheid bekendmaken.

5. Betaal de £10 UK ETA aanvraag online.

Je kunt de ETA-aanvraagkosten betalen met creditcard, bankpas, Apple Pay of Google Pay.

Nadat je je aanvraag hebt ingediend, ontvang je een bevestiging per e-mail dat je aanvraag is ontvangen.

Je ontvangt een beslissing, een geweigerde of goedgekeurde ETA, via het e-mailadres dat je in het aanvraagformulier hebt opgegeven.

Veel aanvragers ontvangen de beslissing over hun ETA-aanvraag binnen drie werkdagen. Sommige aanvragen krijgen eerder een beslissing, terwijl andere langer kunnen duren.

Als het wordt toegekend, wordt een ETA voor het VK digitaal aan uw paspoort gekoppeld, waardoor meerdere korte bezoeken aan het VK van maximaal zes maanden mogelijk zijn. Het is twee jaar geldig of tot je paspoort verloopt, als dat eerder is.

Als u niet aan de bovenstaande vereisten voldoet of als u geen ETA voor het VK krijgt, moet u overwegen een visum aan te vragen om het VK te bezoeken. Visumalternatieven voor de ETA zijn het standaardvisum voor bezoekers, het visum voor tijdelijk creatief werk en het transitvisum.