Restituties voor afgewezen aanvragen

Als je aanvraag wordt afgewezen door Binnenlandse Zaken met de status ‘Travel Not Authorised’, betalen we de servicekosten die je hebt betaald terug als onderdeel van onze geld-terug-garantie, mits je een verzoek tot terugbetaling indient via e-mail. In het incidentele geval dat het ministerie van Binnenlandse Zaken of het UKVI de goedkeuring van uw ETA-autorisatie intrekt, kunnen we geen restitutie verlenen en raden we u sterk aan uw ETA-autorisatie te bevestigen voordat u incheckt voor of een vlucht naar het Verenigd Koninkrijk reserveert. Aangezien we een privé-onderneming zijn en niet verbonden zijn aan overheidsinstanties, benadrukken we dat beslissingen over toelating tot het Verenigd Koninkrijk uitsluitend worden genomen door het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Restituties voor andere omstandigheden

Als je aanvraag niet is afgewezen, maar je om een andere reden toch een restitutie wilt aanvragen, neem dan contact met ons op. We houden rekening met uitzonderlijke omstandigheden als er iets gebeurt waar je geen invloed op hebt en zullen restituties per geval bekijken. Stuur een e-mail naar support@uk-eta.com met je verzoek.

Extra kosten buiten onze controle

Onze restitutie van servicekosten dekt de kosten die rechtstreeks aan ons worden betaald voor het verwerken van je aanvraag, en dekt helaas geen kosten van derden die je mogelijk moet betalen, zoals kosten voor creditcards/debetkaarten of kosten van andere partijen die betrokken zijn bij het verwerken van je betaling.

Valuta

Restituties zijn altijd in dezelfde valuta als de oorspronkelijke betaling. De wisselkoers wordt bepaald door je creditcard-/debetkaartmaatschappij. We kunnen helaas geen verantwoordelijkheid nemen voor eventuele verschillen in restitutiebedragen op basis van wisselkoersschommelingen of wisselkosten die in rekening worden gebracht door je kaartprovider.

Verwerking van terugbetalingen

Alle verwerkte restituties worden gecrediteerd op de kaart die is gebruikt voor de oorspronkelijke aankoop. Dit is om je veiligheid te beschermen en diefstal, verlies of fraude te voorkomen. Neem contact met ons op via e-mail met de volgende informatie om een terugbetaling bij ons aan te vragen:

  • Volledige naam;
  • Reden voor verzoek om terugbetaling;
  • E-mailadres gekoppeld aan de oorspronkelijke aankoop;
  • De laatste vier (4) cijfers van de creditcard die is gebruikt om de aankoop te doen.

We storten het bedrag binnen 24 uur terug op je bankrekening en zodra je bank de terugbetaling heeft geaccepteerd, zie je de terugbetaling binnen 3-5 werkdagen op je afschrift.

Als je reden om een restitutie aan te vragen hier niet wordt vermeld, of als je vragen hebt over restituties, neem dan contact met ons op.