Uw complete gids voor de ETA voor Emiraten

In 2022 kondigde het Verenigd Koninkrijk (VK) aan dat de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) de status van visumvrijstelling zouden krijgen. Sindsdien kunnen burgers van de VAE in alle zeven emiraten zonder visum naar het Verenigd Koninkrijk reizen. Emiratis hebben alleen een elektronische visumvrijstelling (EVW) nodig. Binnenkort wordt het EVW echter vervangen door een elektronische reistoestemming (ETA).

Ken de voorwaarden en aanvraagprocedures voor een UK ETA, krijg inzicht in de werking ervan en begrijp de implicaties voor Emiratis die naar het Verenigd Koninkrijk reizen.

Waarom de UK ETA wordt ingevoerd voor burgers uit de VAE

De ETA van het VK heeft als doel de grens van het VK te digitaliseren en beter te beveiligen. Het doel is om illegale immigranten en georganiseerde misdaadgroepen ervan te weerhouden het Verenigd Koninkrijk binnen te komen en potentiële bedreigingen voor de nationale veiligheid te identificeren voordat ze het land binnenkomen.

De ETA is ook ontworpen om de grenscontrole te verbeteren en het immigratieproces te stroomlijnen voor vooraf geverifieerde reizigers met een laag risico.

Voor Emirati burgers biedt de UK ETA onder andere de volgende voordelen:

 • Het is snel en gemakkelijk om een aanvraag in te dienen en een goedgekeurde ETA te krijgen.
 • Het is betaalbaarder dan de EVW en andere vergelijkbare digitale reisvergunningen die door andere landen worden opgelegd.
 • U hoeft het alleen elke twee jaar aan te vragen – niet elke keer dat u het Verenigd Koninkrijk bezoekt.

Hoe het ETA-systeem in het VK van invloed zal zijn op emiraten

Op dit moment moeten burgers van de VAE een EVW aanvragen als ze van plan zijn om naar het Verenigd Koninkrijk te reizen. Binnenkort wordt het EVW vervangen door een elektronische reistoestemming (ETA).

De elektronische visumvrijstelling (EVW)

Een EVW is geldig voor een kort verblijf van maximaal zes maanden voor toerisme, studie of medische behandeling. Elke keer dat ze naar het Verenigd Koninkrijk reizen, moeten ze een EVW aanvragen. Een EVW kost £30 per aanvraag.

Om online een EVW aan te vragen, hebben Emiratis een geldig paspoort nodig en reisgegevens, zoals vertrek- en aankomstinformatie en het adres in het Verenigd Koninkrijk waar ze zullen verblijven. Reizigers kunnen de visumvrijstelling al drie maanden tot 48 uur voor hun reis aanvragen.

Op 1 februari 2024 opent de Britse overheid ETA-aanvragen voor burgers uit de VAE. De ETA is verplicht voor reizen naar het VK op en na 22 februari 2024.

De elektronische reistoestemming (ETA)

De UK ETA is een goedkopere, efficiëntere en veilige digitale reisvergunning. Alle burgers van de VAE die het Verenigd Koninkrijk bezoeken, moeten een goedgekeurde ETA aanvragen en krijgen:

 • Kort verblijf van minder dan zes maanden (180 dagen) voor toerisme, korte studie, bezoek aan vrienden en familie en toegestane zakelijke activiteiten en medische behandelingen
 • Kort verblijf van maximaal drie maanden (90 dagen) op de visumconcessie voor creatieve werkers
 • Doorreizen door het Verenigd Koninkrijk (d.w.z. overstappen), al dan niet via de Britse grenscontrole

Om in aanmerking te komen voor een ETA moeten Emiratis aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • Onderdaan zijn van een land dat een visumvrijstellingsstatus heeft met het Verenigd Koninkrijk. De VAE staan op de lijst van landen waarvan de burgers een ETA nodig hebben om naar het Verenigd Koninkrijk te reizen.
 • Beschikken over een biometrisch paspoort dat nog minstens zes maanden geldig is na de geplande vertrekdatum uit het VK.
 • Niet van plan bent om langer dan zes maanden in het Verenigd Koninkrijk te verblijven, werken of studeren.
 • Geen strafblad hebben en in het verleden geen immigratieovertredingen hebben begaan in het Verenigd Koninkrijk of elders.

Alle reizigers, inclusief kinderen en baby’s, hebben een ETA nodig voordat ze naar het Verenigd Koninkrijk reizen. Ouders en voogden kunnen namens hen een ETA aanvragen.

Personen die eerder immigratiewetten hebben overtreden, een strafblad hebben of een gevangenisstraf van meer dan 12 maanden hebben uitgezeten in het Verenigd Koninkrijk of een ander land, komen mogelijk niet in aanmerking voor het verkrijgen van een ETA. In dergelijke gevallen moeten deze personen overwegen om in plaats daarvan een visum aan te vragen.

Burgers van de VAE die van plan zijn om langer dan zes maanden in het Verenigd Koninkrijk te werken of verblijven, moeten een geschikt Brits visum aanvragen. Dit proces is anders en ingewikkelder dan het huidige EVW-systeem. De aanvraag en verwerking van een visum voor het Verenigd Koninkrijk zal ongewijzigd blijven wanneer de ETA het EVW-systeem vervangt.

Eisen voor UK ETA voor burgers uit de VAE

Zodra de ETA open is voor Emirati burgers, moeten degenen die in aanmerking komen voor een UK ETA de volgende aanvraagvereisten voorbereiden:

 • Een biometrisch paspoort uitgegeven door de VAE, waarvan de burgers geen visum nodig hebben om naar het Verenigd Koninkrijk te reizen voor korte reizen
 • Een recente digitale pasfoto
 • Een geldig e-mailadres
 • Een werkende elektronische betaalmethode, zoals creditcard of bankpas, Apply Pay of Google Pay

ETA aanvragen voor burgers uit de Emiraten

Britse ETA-aanvragen voor burgers uit de VAE zullen volledig papierloos zijn. Het kan online worden gedaan via de officiële website van de Britse overheid zonder consulaten of visumbureaus te bezoeken.

Het invullen van de ETA-aanvraag duurt maar een paar minuten. Zorg ervoor dat je alle vereisten en informatie bij de hand hebt voordat je aan de aanvraagprocedure begint. Hier is een stap-voor-stap handleiding over hoe Emiratis een ETA kunnen aanvragen.

 1. Upload of maak een foto van het paspoort waarmee u naar het Verenigd Koninkrijk reist. Zorg ervoor dat je de foto en de twee regels met cijfers en letters onderaan toevoegt.
 2. Upload een recente pasfoto of maak een foto met de camera van je apparaat, als die er is. Het moet een originele foto zijn en geen schermafbeelding. Afbeeldingen moeten worden opgeslagen als jpeg-bestand of met de bestandsextensie .jpg. Kinderen van negen jaar en jonger hebben geen scan of foto van hun gezicht nodig.
 3. Vul alle vereiste informatie in. Dit zijn onder andere persoonlijke gegevens (zoals naam en geboortedatum), paspoortgegevens, werkgegevens, huisadres en contactgegevens. Het ETA-aanvraagformulier vereist geen reisgegevens of financiële vereisten. Burgers uit de VAE wordt echter aangeraden om ervoor te zorgen dat hun verblijf in het Verenigd Koninkrijk niet langer duurt dan zes maanden en dat ze genoeg geld hebben om alle reiskosten te dekken om problemen te voorkomen.
 4. Beantwoord vragen over veiligheid en geschiktheid. Net als alle andere bezoekers van het Verenigd Koninkrijk, moeten UAE ETA aanvragers naar waarheid hun strafblad, eerdere immigratie overtredingen en alle associaties met of lidmaatschap van onwettige of illegale groepen of organisaties bekendmaken.
 5. Betaal de UK ETA-aanvraag online. Een UK ETA-aanvraag kost £10 per stuk. Om de aanvraag in te dienen, moet je de kosten online betalen met een creditcard of bankpas, Apple Pay of Google Pay.

Wanneer je je UK ETA online aanvraag indient, ontvang je een bevestiging via de e-mail die je hebt opgegeven.

Tips voor het aanvragen van een UK ETA voor burgers van de VAE

Volg deze richtlijnen voor een snelle en efficiënte UK ETA online aanvraag om veelgemaakte fouten te voorkomen.

 • Zorg voor duidelijke foto’s van hoge kwaliteit van je paspoort en van jezelf of maak ze zelf. Zorg ervoor dat de foto’s voldoen aan de specificaties voor pasfoto’s en in full-color zijn, zonder filters of effecten.
 • Zorg ervoor dat je correcte gegevens verstrekt en zo nauwkeurig mogelijk bent. Het geven van valse of onjuiste informatie en zelfs het achterhouden van informatie kan leiden tot vertragingen of het afwijzen van je aanvraag.
 • Controleer vooraf of je online betaalmethode werkt en of je genoeg geld hebt om de aanvraag online te betalen.
 • Zorg ervoor dat je de gegevens van je sollicitatie bekijkt en dubbel controleert voordat je ze indient.

Verwerking van de ETA voor Emiraten

Na het indienen van uw UK ETA online aanvraag, zullen uw gegevens worden vergeleken met verschillende veiligheidsdatabases om te controleren of u in aanmerking komt voor een ETA.

Na het indienen van een ETA-aanvraag kunnen aanvragers binnen drie dagen of 72 uur een beslissing verwachten. In de meeste gevallen ontvangen aanvragers hun goedgekeurde ETA binnen enkele minuten na indiening. Houd er echter rekening mee dat de verwerking van bepaalde aanvragen meer dan drie dagen in beslag kan nemen.

Net als andere burgers die vrijgesteld zijn van een visum, wordt burgers uit de VAE aangeraden om hun ETA aan te vragen voordat ze hun reis naar het Verenigd Koninkrijk boeken.

Als je ETA-aanvraag wordt afgewezen, kun je opnieuw een aanvraag indienen en de leges opnieuw betalen. Je moet echter wel de reden voor de eerdere afwijzing vermelden.

Afgewezen UK ETA-aanvragen betekenen niet noodzakelijk dat het de aanvragers verboden is om het Verenigd Koninkrijk te bezoeken. Het kan langer duren om een visum voor het Verenigd Koninkrijk aan te vragen, dus pas je reisplannen hierop aan.

Reizen met de UK ETA voor burgers van de VAE

De UK ETA is digitaal gekoppeld aan het paspoort van een persoon. De vergunning is twee jaar geldig, waardoor meerdere korte bezoeken van maximaal zes maanden per bezoek mogelijk zijn. U moet een nieuwe ETA aanvragen na twee jaar of wanneer uw paspoort verloopt, afhankelijk van wat het eerst komt, om toegang te blijven krijgen tot het Verenigd Koninkrijk.

Vertrek naar het Verenigd Koninkrijk

Reizen naar het Verenigd Koninkrijk met hetzelfde UAE-paspoort dat je hebt gebruikt om de online aanvraag in te vullen is cruciaal, vooral voor degenen met meer dan één paspoort. Het is een elektronisch document dat is gekoppeld aan je paspoort, dus je hoeft geen papieren afdruk van je ETA mee te nemen.

Voordat je aan boord gaat van je vervoerder (vliegtuig, schip of trein), zullen de autoriteiten controleren of je de juiste toestemming hebt om te reizen door je paspoort te scannen. Ze laten alleen Emirati reizigers aan boord die een goedgekeurde UK ETA of visum kunnen overleggen. Personen die nog wachten op een beslissing over hun aanvraag mogen niet aan boord.

Aankomst in het Verenigd Koninkrijk

Een ETA garandeert geen toegang tot het Verenigd Koninkrijk. Bij aankomst moeten onderdanen van de VAE met een goedgekeurde ETA voor het VK nog steeds hun identiteitsdocumenten inleveren bij de UK Border Force.

Zorg ervoor dat u de documentatie hebt om uw verdere reisplannen te bewijzen of dat u een ticket hebt om het VK binnen zes maanden na aankomst te verlaten. Daarnaast moet u kunnen aantonen dat u over voldoende financiële middelen beschikt om uzelf te onderhouden tijdens uw verblijf in het Verenigd Koninkrijk.

Zelfs als je een ETA hebt, kun je nog steeds worden geweigerd aan de grens als je niet slaagt voor een grenscontrole of voldoet aan andere voorwaarden voor binnenkomst.

Geen grenscontrole scheidt de vier samenstellende landen van het Verenigd Koninkrijk: Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland. Emirati-reizigers met een goedgekeurde ETA die het grensagentschap bij binnenkomst hebben gepasseerd, kunnen zich vrij bewegen tussen de Emirati-landen.

Burgers van de VAE in het Verenigd Koninkrijk kunnen gebruikmaken van verschillende vervoersmiddelen, zoals treinen, veerboten en lokale vluchten. Voordat ze aan boord gaan van een veerboot of een binnenlandse vlucht binnen het Verenigd Koninkrijk, hoeven ze alleen een identiteitsbewijs te laten zien, meestal een paspoort of rijbewijs.

Een UK ETA is niet geldig in Ierland of andere Europese landen.

De ETA is geldig voor reizen binnen het Verenigd Koninkrijk, maar nergens anders in Europa. Het geeft geen toegang tot de Republiek Ierland en andere Europese landen. Het Verenigd Koninkrijk is geen lid van de Europese Unie of van de Gemeenschappelijke Reiszone van Schengen.

Emirati burgers die van plan zijn om andere Ierse of Europese landen te bezoeken, moeten informeren naar de inreisvereisten van hun bestemming en ervoor zorgen dat ze daaraan voldoen voordat ze hun reis boeken. Inwoners van de VAE hebben doorgaans een visum nodig om de meeste Europese landen te bezoeken en moeten dit aanvragen voordat ze de VAE verlaten.

Voor meer informatie over de UK ETA kunnen reizigers de ETA FAQ pagina bekijken.