UK ETA voor Australische burgers en hoe dit van invloed is op reizen

In 2024 moeten Australische burgers die naar het Verenigd Koninkrijk UK reizen een UK Electonic Travel Authorization (ETA) aanvragen.) Het is een nieuwe digitale vergunning die verplicht is voor burgers van landen die zonder visum naar Engeland, Wales, Schotland en Noord-Ierland kunnen reizen voor korte reizen. Dit geldt ook voor Australische burgers.

Hier is een uitgebreide gids om Australische burgers te helpen door het nieuwe ETA-systeem te navigeren en er een te verkrijgen voor hun bezoek aan het VK. Het bevat vereisten, aanvraagprocedure, reisverwachtingen en meer.

Waarom wordt de UK ETA ingevoerd voor Australische burgers?

Het Verenigd Koninkrijk digitaliseert zijn grenzen en het Britse ETA-systeem is bedoeld om de veiligheid te verbeteren. Het kan helpen voorkomen dat illegale immigranten en georganiseerde misdaadsyndicaten het Verenigd Koninkrijk binnenkomen. Daarnaast helpt de ETA bij het identificeren van bedreigingen voor de nationale veiligheid voordat ze het land binnenkomen.

De UK ETA is ook ontworpen om de grenscontrole te verbeteren en het immigratieproces te stroomlijnen voor vooraf geverifieerde reizigers met een laag risico.

Voor Australische burgers biedt de UK ETA onder andere de volgende voordelen:

 • Het is snel en gemakkelijk om een aanvraag in te dienen en een goedgekeurde ETA te krijgen.
 • Het is redelijk geprijsd vergeleken met vergelijkbare digitale reisvergunningen die andere landen opleggen.
 • U hoeft alleen elke twee jaar een ETA aan te vragen, niet elke keer dat u het VK bezoekt.

Hoe het Britse ETA-systeem Australische reizigers zal beïnvloeden

De Britse ETA is vergelijkbaar met de Australische Electronic Travel Authority (ETA). Terwijl de ETA van Australië gelijkwaardig is aan een visum, is de ETA van het Verenigd Koninkrijk dat niet.

Zodra de ETA voor het VK in 2024 open is voor Australische burgers, moeten ze een goedgekeurde ETA aanvragen en ontvangen voordat ze naar het VK reizen. Het is vereist voor niet-visumplichtige onderdanen, ongeacht of ze aankomen met een vlucht, op een schip (bijv. als onderdeel van een cruise) of over land, zoals via de spoortunnel die Groot-Brittannië met Frankrijk verbindt.

Een UK ETA is geldig voor de volgende reisdoelen:

 • Kort verblijf van minder dan zes maanden (180 dagen) voor toerisme, korte studie, bezoek aan vrienden en familie en toegestane zakelijke activiteiten en medische behandelingen.
 • Kort verblijf van maximaal drie maanden (90 dagen) op de visumconcessie voor creatieve werkers
 • Doorreizen door het Verenigd Koninkrijk (d.w.z. overstappen), al dan niet via de Britse grenscontrole

Om in aanmerking te komen voor een ETA moeten Australiërs aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • Onderdaan zijn van een land dat een visumvrijstellingsstatus heeft met het Verenigd Koninkrijk. Australië staat op de lijst van landen waarvan de burgers een ETA nodig hebben om naar het Verenigd Koninkrijk te reizen.
 • Beschikken over een biometrisch paspoort dat nog minstens zes maanden geldig is na de geplande vertrekdatum uit het VK.
 • Niet van plan bent om langer dan zes maanden in het Verenigd Koninkrijk te verblijven, werken of studeren.
 • Geen strafblad hebben en in het verleden geen immigratieovertredingen hebben begaan in het Verenigd Koninkrijk of elders.

Ongeacht hun leeftijd moeten alle reizigers een ETA krijgen voordat ze naar het Verenigd Koninkrijk reizen. Ouders en voogden kunnen een ETA aanvragen voor hun kinderen en baby’s.

Personen met een strafblad, een geschiedenis van immigratieovertredingen of een gevangenisstraf van meer dan 12 maanden in het Verenigd Koninkrijk of elders komen mogelijk niet in aanmerking voor een ETA. Misschien moeten ze in plaats daarvan een visum aanvragen.

Het nieuwe ETA-systeem heeft geen gevolgen voor Australische burgers die van plan zijn om langer dan zes maanden in het Verenigd Koninkrijk te blijven of daar permanent te werken/wonen. Ze hebben nog steeds een geschikt Brits visum nodig.

Vereisten om een UK ETA voor Australiërs aan te vragen

Australische burgers die in aanmerking komen voor een UK ETA moeten de volgende aanvraagvereisten voorbereiden:

 • Een biometrisch paspoort uitgegeven door Australië, waarvan de burgers geen visum nodig hebben om naar het Verenigd Koninkrijk te reizen voor korte reizen.
 • Een recente digitale pasfoto
 • Een geldig e-mailadres
 • Een werkende elektronische betaalmethode, zoals creditcard of bankpas, Apply Pay of Google Pay

ETA aanvragen voor het Verenigd Koninkrijk voor Australische burgers

Australische burgers kunnen online een ETA aanvragen via de officiële website of app van de Britse overheid. Het invullen van de UK ETA-aanvraag neemt slechts enkele minuten in beslag. Het is volledig online of papierloos, dus er is geen persoonlijk bezoek nodig aan consulaten of visumkantoren.

Voordat je een ETA aanvraagt, moet je ervoor zorgen dat je aan alle vereisten en informatie voldoet. Hier is een stap-voor-stap handleiding voor Australiërs om een aanvraag in te dienen.

 1. Upload of maak een foto van het paspoort waarmee u naar het Verenigd Koninkrijk reist. Zorg ervoor dat je de foto en de twee regels met cijfers en letters onderaan toevoegt.
 2. Upload een recente pasfoto of maak een foto met de camera van je apparaat, als die er is. Afbeeldingen moeten worden opgeslagen als jpeg-bestand of met de bestandsextensie .jpg. Kinderen van negen jaar en jonger hoeven geen pasfoto te uploaden.
 3. Vul alle vereiste informatie in. Dit zijn onder andere persoonlijke gegevens (zoals naam en geboortedatum), paspoortgegevens, werkgegevens, huisadres en contactgegevens.
 4. Beantwoord vragen over veiligheid en geschiktheid. Net als alle andere bezoekers uit het Verenigd Koninkrijk, moeten Australische ETA aanvragers naar waarheid hun strafblad, eerdere immigratie overtredingen en alle associaties met of lidmaatschap van onwettige of illegale groepen of organisaties bekendmaken.
 5. Betaal de UK ETA-aanvraag online. Een UK ETA-aanvraag kost £10 per stuk. Om de aanvraag te voltooien, moet je de kosten online betalen met een creditcard of bankpas, Apple Pay of Google Pay.

Nadat je je UK ETA online aanvraag hebt ingediend, ontvang je een bevestiging via het e-mailadres dat je hebt opgegeven.

Tips voor het aanvragen van een ETA voor Australiërs

Volg deze richtlijnen voor een snelle en efficiënte UK ETA online aanvraag om veelgemaakte fouten te voorkomen.

 • Zorg voor duidelijke foto’s van hoge kwaliteit van je paspoort en van jezelf of maak ze zelf. Zorg ervoor dat de foto’s voldoen aan de specificaties voor pasfoto’s en in full-color zijn, zonder filters of effecten.
 • Zorg ervoor dat je correcte gegevens verstrekt en zo nauwkeurig mogelijk bent. Het geven van valse of onjuiste informatie en zelfs het achterhouden van informatie kan leiden tot vertragingen of het afwijzen van je aanvraag.
 • Controleer vooraf of je online betaalmethode werkt en of je genoeg geld hebt om de aanvraag online te betalen.
 • Zorg ervoor dat je de gegevens van je sollicitatie bekijkt en dubbel controleert voordat je ze indient.

Je ETA verwerken en ontvangen

Bij het indienen van een aanvraag voor een UK ETA zal het systeem de ingediende gegevens vergelijken met verschillende veiligheidsdatabases om te controleren of de aanvrager in aanmerking komt voor een ETA.

Een besluit over een ETA-aanvraag wordt gewoonlijk binnen drie dagen (72 uur) na indiening naar het e-mailadres van de aanvrager gestuurd. Terwijl sommige reizigers onmiddellijk een beslissing krijgen, kunnen anderen meer dan drie dagen wachten.

Australische burgers wordt aangeraden om een UK ETA aan te vragen voordat ze hun reis naar het Verenigd Koninkrijk boeken om vertragingen te voorkomen.

Als je ETA werd geweigerd, kun je een nieuwe ETA-aanvraag indienen en de vergoeding opnieuw betalen. Als u dat doet, moet u eerst uitleggen waarom u in uw vorige aanvraag een ETA werd geweigerd.

Personen aan wie een ETA voor reizen naar het Verenigd Koninkrijk wordt geweigerd, kunnen niet noodzakelijkerwijs het land niet bezoeken. Men kan nog steeds een geschikt visum aanvragen om naar het Verenigd Koninkrijk te reizen. Het verkrijgen van een Brits visum is echter een ingewikkelder proces en kan langer duren dan het verkrijgen van een ETA. Het is essentieel om je reisplannen hierop aan te passen.

Reizen met een UK ETA voor Australische burgers

Een UK ETA is digitaal gekoppeld aan het paspoort van een persoon. De vergunning is twee jaar geldig, waardoor meerdere korte bezoeken mogelijk zijn die elk maximaal zes maanden per bezoek duren. U moet een nieuwe ETA aanvragen nadat de vergunning of uw paspoort is verlopen, afhankelijk van wat het eerst komt, om naar het VK te mogen blijven reizen.

Vertrek naar het Verenigd Koninkrijk

Omdat het een elektronisch document is, hoef je geen fysieke kopie van je ETA mee te nemen. Australische reizigers met meerdere paspoorten moeten ervoor zorgen dat ze naar het Verenigd Koninkrijk reizen met hetzelfde paspoort dat ze bij hun aanvraag hebben gebruikt.

Voordat je aan boord van het vliegtuig, het schip of de trein gaat, controleren vervoerders of je de juiste toestemming hebt om te reizen door je paspoort te scannen. Ze laten alleen Australische reizigers aan boord die naar het Verenigd Koninkrijk reizen en een goedgekeurde ETA of visum voor het Verenigd Koninkrijk kunnen overleggen.

Aankomst in het Verenigd Koninkrijk

Een goedgekeurde UK ETA garandeert geen toestemming om het Verenigd Koninkrijk binnen te komen. Bij aankomst moeten Australische burgers met een goedgekeurde ETA nog steeds hun identiteitsdocumenten inleveren bij de UK Border Force of door een ePassport poort gaan, indien beschikbaar.

Ze moeten ook bereid zijn om een bewijs van verder reizen of een ticket om het Verenigd Koninkrijk binnen zes maanden na aankomst te verlaten, te laten zien. Reizigers met een ETA moeten ook kunnen aantonen dat ze financieel in staat zijn om hun verblijf in het Verenigd Koninkrijk en hun reis naar huis te betalen.

Zelfs als u een ETA hebt, kan u nog steeds de toegang tot het Verenigd Koninkrijk worden geweigerd als u niet slaagt voor een grenscontrole of niet voldoet aan andere toegangsvoorwaarden.

Eenmaal voorbij de grensbewaking kunnen Australische burgers met een goedgekeurde ETA vrij reizen tussen de samenstellende landen van het Verenigd Koninkrijk: Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland.

Binnen de vier samenstellende landen van het Verenigd Koninkrijk kunnen Australische bezoekers reizen met verschillende vervoersmiddelen, zoals treinen, veerboten en lokale vluchten. Voordat ze aan boord gaan van een veerboot of een binnenlandse vlucht binnen het Verenigd Koninkrijk, hoeven ze alleen een identiteitsbewijs te laten zien, meestal een paspoort of rijbewijs.

Een UK ETA is niet geldig in Ierland of andere Europese landen.

Een ETA voor het VK geeft geen toegang tot de Republiek Ierland, een apart land, en andere Europese landen. Het Verenigd Koninkrijk is geen lid van de Europese Unie of van de Gemeenschappelijke Reiszone van Schengen.

Australiërs die Ierland of andere landen in Europa willen bezoeken, moeten informeren naar de inreisvereisten van het land voordat ze hun reis boeken.

Voor meer informatie over de UK ETA kunnen reizigers de ETA FAQ pagina bekijken.