UK ETA voor Mexicaanse burgers: Een gids voor reizigers

In 2024 moeten Mexicanen die naar het Verenigd Koninkrijk (VK) reizen een Electronic Travel Authorization (ETA) aanvragen. De Britse overheid implementeert haar nieuwe digitale reisvergunningensysteem voor buitenlanders die geen visum nodig hebben om naar Engeland, Wales, Schotland en Noord-Ierland te reizen. Dit geldt ook voor Mexicaanse burgers.

Lees meer over de UK ETA voor Mexicaanse burgers, de vereisten, aanvraagprocedures en wat de gevolgen zijn voor reizen naar het Verenigd Koninkrijk.

Waarom de UK ETA wordt ingevoerd voor Mexicaanse burgers

De Britse ETA maakt deel uit van een breder overheidsinitiatief om de grenzen te digitaliseren en de veiligheid te verbeteren. Het nieuwe digitale reisvergunningensysteem geeft de Britse overheid meer controle en toezicht op personen die het land binnenkomen.

Het doel is om illegale immigranten en georganiseerde misdaadgroepen ervan te weerhouden het Verenigd Koninkrijk binnen te komen en potentiële bedreigingen voor de nationale veiligheid te identificeren voordat ze op Britse bodem aankomen.

De UK ETA is een efficiënter en veiliger digitaal reisdocument. Het is ook ontworpen om de grenscontrole te verbeteren en het immigratieproces te stroomlijnen voor vooraf geverifieerde reizigers met een laag risico.

Voor Mexicaanse burgers biedt de UK ETA onder andere de volgende voordelen:

 • Het is snel en gemakkelijk om een aanvraag in te dienen en een goedgekeurde ETA te krijgen.
 • Het is betaalbaarder dan vergelijkbare digitale reisvergunningen van andere landen.
 • U hoeft slechts om de twee jaar een ETA aan te vragen – niet telkens wanneer u het VK bezoekt.

Hoe het Britse ETA-systeem Mexicanen zal beïnvloeden

Op dit moment hebben Mexicaanse burgers geen ETA nodig om naar het Verenigd Koninkrijk te reizen.

Zodra het systeem echter in 2024 begint met het accepteren van aanvragen van Mexicanen, moeten ze een goedgekeurde UK ETA aanvragen en krijgen voordat ze naar het Verenigd Koninkrijk reizen. Het is verplicht ongeacht of u aankomt met een vlucht, op een schip (bijvoorbeeld als onderdeel van een cruise) of over land, zoals via de spoortunnel die Groot-Brittannië met Frankrijk verbindt.

Een UK ETA is geldig voor de volgende reisdoelen:

 • Kort verblijf van minder dan zes maanden (180 dagen) voor toerisme, korte studie, bezoek aan vrienden en familie en toegestane zakelijke activiteiten en medische behandelingen
 • Kort verblijf van maximaal drie maanden (90 dagen) op de visumconcessie voor creatieve werkers
 • Doorreizen door het Verenigd Koninkrijk (d.w.z. overstappen), al dan niet via de Britse grenscontrole

Om in aanmerking te komen voor een ETA moeten Mexicanen aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • Onderdaan zijn van een land dat een visumvrijstellingsstatus heeft met het Verenigd Koninkrijk. Mexico staat op de lijst van landen waarvan de burgers een ETA nodig hebben om naar het Verenigd Koninkrijk te reizen.
 • Beschikken over een biometrisch paspoort dat nog minstens zes maanden geldig is na de geplande vertrekdatum uit het VK.
 • Niet van plan bent om langer dan zes maanden in het Verenigd Koninkrijk te verblijven, werken of studeren.
 • Geen strafblad hebben en in het verleden geen immigratieovertredingen hebben begaan in het Verenigd Koninkrijk of elders.

Alle Mexicaanse reizigers, inclusief kinderen en baby’s, hebben een ETA nodig voordat ze naar het Verenigd Koninkrijk reizen. Ouders en voogden kunnen namens hen een ETA aanvragen.

Personen die eerder immigratiewetten hebben overtreden, een strafblad hebben of een gevangenisstraf van meer dan 12 maanden hebben uitgezeten in het Verenigd Koninkrijk of een ander land, komen mogelijk niet in aanmerking voor een ETA. In dergelijke gevallen kunnen deze personen overwegen om in plaats daarvan een visum voor het Verenigd Koninkrijk aan te vragen.

Mexicaanse burgers die van plan zijn om langer dan zes maanden in het Verenigd Koninkrijk te werken of verblijven, moeten nog steeds een geschikt Brits visum aanvragen. De aanvraag en verwerking van een visum voor het Verenigd Koninkrijk blijft ongewijzigd voor Mexicaanse reizigers zodra het ETA-systeem operationeel is.

Eisen voor UK ETA voor Mexicaanse burgers

Zodra de ETA openstaat voor Mexicanen, moeten degenen die in aanmerking komen voor een UK ETA de volgende aanvraagvereisten voorbereiden:

 • Een biometrisch paspoort uitgegeven door Mexico, waarvan de burgers geen visum nodig hebben om naar het Verenigd Koninkrijk te reizen voor korte reizen.
 • Een recente digitale pasfoto
 • Een geldig e-mailadres
 • Een werkende elektronische betaalmethode, zoals creditcard of bankpas, Apply Pay of Google Pay

ETA aanvragen voor Mexicanen in het Verenigd Koninkrijk

ETA-aanvragen voor Mexicaanse burgers in het Verenigd Koninkrijk kunnen volledig online worden ingediend via de officiële website of app van de Britse overheid, zonder consulaten of visumkantoren te bezoeken.

Het invullen van de ETA-aanvraag duurt hooguit 15 minuten. Zorg ervoor dat je alle vereisten en benodigde informatie hebt voordat je begint met de aanvraagprocedure. Hier volgt een stap-voor-stap handleiding over hoe Mexicanen een ETA kunnen aanvragen.

 1. Upload of maak een foto van het paspoort waarmee u naar het Verenigd Koninkrijk reist. Zorg ervoor dat je de foto en de twee regels met cijfers en letters onderaan toevoegt.
 2. Upload een recente pasfoto of maak een foto met de camera van je apparaat, als die er is. Het moet een originele foto zijn en geen schermafbeelding. Afbeeldingen moeten worden opgeslagen als jpeg-bestand of met de bestandsextensie .jpg. Kinderen van negen jaar en jonger hebben geen scan of foto van hun gezicht nodig.
 3. Vul alle vereiste informatie in. Dit zijn onder andere persoonlijke gegevens (zoals naam en geboortedatum), paspoortgegevens, werkgegevens, huisadres en contactgegevens. De ETA-aanvraag vereist geen reisgegevens of financiële vereisten. Mexicaanse burgers moeten er echter voor zorgen dat hun verblijf in het Verenigd Koninkrijk maximaal zes maanden duurt en dat ze genoeg geld hebben om alle reiskosten te dekken om problemen te voorkomen.
 4. Beantwoord vragen over veiligheid en geschiktheid. Net als alle andere personen die het Verenigd Koninkrijk bezoeken, moeten Mexicaanse ETA-aanvragers naar waarheid hun strafblad, antecedenten en eventuele banden met of lidmaatschap van onwettige of illegale groepen of organisaties bekendmaken.
 5. Betaal de UK ETA-aanvraag online. Een UK ETA-aanvraag kost £10 per stuk. Om de aanvraag te voltooien, moet je de kosten online betalen met een creditcard of bankpas, Apple Pay of Google Pay.

Na het succesvol indienen van je UK ETA online aanvraag, ontvang je een bevestiging via e-mail.

Tips voor het aanvragen van een UK ETA voor Mexicaanse burgers

Volg deze richtlijnen voor een snelle en efficiënte UK ETA online aanvraag om veelgemaakte fouten te voorkomen.

 • Zorg voor duidelijke foto’s van hoge kwaliteit van je paspoort en van jezelf of maak ze zelf. Zorg ervoor dat de foto’s voldoen aan de specificaties voor pasfoto’s en in full-color zijn, zonder filters of effecten.
 • Zorg ervoor dat je accurate en waarheidsgetrouwe informatie geeft. Alle onjuiste of valse gegevens en zelfs het achterhouden van relevante informatie kan leiden tot de afwijzing van de aanvraag.
 • Controleer vooraf of je online betaalmethode werkt en of je genoeg geld hebt om de aanvraag online te betalen.
 • Zorg ervoor dat je de gegevens van je sollicitatie bekijkt en dubbel controleert voordat je ze indient.

Als reizigers fouten in hun ETA-aanvraag moeten corrigeren, kunnen ze dit snel doen door de aanvraag opnieuw in te dienen en opnieuw te betalen. Het wordt echter aanbevolen om dit alleen te doen als de aanvrager er zeker van is dat er kleine fouten ten grondslag lagen aan de oorspronkelijke afwijzing.

ETA-verwerking voor Mexicanen

Bij het indienen van een UK ETA-aanvraag wordt de informatie van reizigers grondig onderzocht om er zeker van te zijn dat ze aan alle toelatingscriteria voldoen. Hierbij worden gegevens vergeleken met meerdere beveiligingsdatabases om eventuele discrepanties of potentiële beveiligingsproblemen als gevolg van de aanvraag te identificeren.

Aanvragers moeten binnen 72 uur na indiening een beslissing ontvangen over hun ETA-aanvraag. In de meeste gevallen ontvangen reizigers hun goedgekeurde ETA binnen enkele minuten na indiening. Houd er echter rekening mee dat de verwerking van bepaalde aanvragen meer dan drie dagen in beslag kan nemen.

Net als andere visumvrije burgers wordt Mexicaanse burgers aangeraden om hun ETA aan te vragen voordat ze hun reis naar het Verenigd Koninkrijk boeken om vertragingen of andere problemen te voorkomen.

Als een ETA-aanvraag wordt afgewezen, betekent dit niet dat het de aanvrager volledig verboden is om het Verenigd Koninkrijk te bezoeken. Ze kunnen nog steeds een visum voor het Verenigd Koninkrijk aanvragen, een langer en ingewikkelder proces. Als je besluit om een visum aan te vragen, kan het nodig zijn om je reisplannen hierop aan te passen.

Reizen met de UK ETA voor Mexicaanse burgers

De UK ETA is digitaal gekoppeld aan het paspoort van een persoon. De vergunning is twee jaar geldig, waardoor meerdere korte bezoeken van maximaal zes maanden per bezoek mogelijk zijn. Mexicanen moeten een nieuwe ETA aanvragen na twee jaar of wanneer hun paspoort verloopt, afhankelijk van wat het eerst komt, om naar het Verenigd Koninkrijk te mogen blijven reizen.

Vertrek naar het Verenigd Koninkrijk

Mexicaanse reizigers die naar het Verenigd Koninkrijk reizen, moeten hetzelfde paspoort kunnen tonen dat is gebruikt voor de online ETA-aanvraag. Je kunt geen ander paspoort gebruiken als je meerdere paspoorten hebt. Het is een elektronisch document of digitale vergunning die is gekoppeld aan je paspoort, dus je hoeft het niet uit te printen.

Voordat passagiers aan boord gaan van een luchtvaartmaatschappij (vliegtuig, schip of trein), controleren de autoriteiten of ze de juiste toestemming hebben om te reizen door hun paspoort te scannen. Ze laten alleen Mexicaanse reizigers aan boord die een goedgekeurde Britse ETA of visum kunnen overleggen. Personen die nog wachten op een beslissing over hun aanvraag mogen niet aan boord.

Aankomst in het Verenigd Koninkrijk

Een ETA garandeert niet dat iemand het Verenigd Koninkrijk mag binnenkomen. Mexicaanse onderdanen met een goedgekeurde ETA voor het VK moeten bij aankomst nog steeds hun identiteitsdocumenten overleggen aan de UK Border Force.

Zorg ervoor dat je de documentatie hebt om je verdere reisplannen te bewijzen als daarom wordt gevraagd. Dit betekent meestal dat u binnen zes maanden na aankomst een ticket moet laten zien om het Verenigd Koninkrijk te verlaten. Het kan ook nodig zijn om aan te tonen dat u genoeg geld heeft om uzelf te onderhouden in het Verenigd Koninkrijk tijdens uw verblijf en terugkeer naar huis.

Zelfs als u een ETA voor het VK hebt, kunt u aan de grens worden geweigerd als u niet door een grenscontrole komt of niet aan andere inreisvoorwaarden voldoet.

Er is geen fysieke grens die de vier samenstellende landen van het Verenigd Koninkrijk scheidt: Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland. Mexicaanse reizigers met een goedgekeurde ETA die de grenspost bij binnenkomst hebben gepasseerd, kunnen vrij reizen tussen deze landen.

In het Verenigd Koninkrijk kunnen Mexicanen gebruikmaken van verschillende vervoersmiddelen, zoals treinen, veerboten en lokale vluchten. Voordat ze aan boord gaan van een veerboot of een binnenlandse vlucht binnen het Verenigd Koninkrijk, hoeven ze alleen een identiteitsbewijs te laten zien, meestal een paspoort of rijbewijs.

Een UK ETA is niet geldig in Ierland of andere Europese landen.

De ETA is alleen geldig voor reizen binnen het Verenigd Koninkrijk. De kaart kan niet worden gebruikt om de Republiek Ierland, een afzonderlijk onafhankelijk land, of een ander Europees land binnen te komen. Het is belangrijk om te weten dat het Verenigd Koninkrijk geen deel uitmaakt van de Europese Unie of de Gemeenschappelijke Reiszone van Schengen.

Mexicaanse burgers die van plan zijn Ierland of andere Europese landen te bezoeken, moeten de inreisvereisten van hun bestemming controleren en ervoor zorgen dat ze daaraan voldoen voordat ze hun reis boeken.

Reizigers kunnen de FAQ pagina bekijken voor meer informatie over de UK ETA.