De UK ETA voor Koeweitse burgers: Een uitgebreide gids

In 2022 kondigde het Verenigd Koninkrijk (VK) aan dat Koeweit de visumontheffingsstatus zou krijgen. Sindsdien kunnen Koeweitse burgers zonder visum naar het Verenigd Koninkrijk reizen. Ze hebben alleen een elektronische visumvrijstelling (EVW) nodig. Binnenkort wordt het EVW echter vervangen door een elektronische reistoestemming (ETA).

Ken de vereisten en aanvraagprocedures van een UK ETA, krijg inzicht in de werking ervan en begrijp wat de implicaties zijn voor Koeweiti’s die naar het Verenigd Koninkrijk reizen.

Waarom de UK ETA wordt ingevoerd voor Koeweitse burgers

De Britse ETA maakt deel uit van een breder overheidsinitiatief om de grenzen te digitaliseren en de veiligheid te verbeteren. Het nieuwe digitale reisvergunningensysteem geeft de Britse overheid meer controle en toezicht op personen die het land binnenkomen. Het doel is om illegale immigranten en georganiseerde misdaadgroepen ervan te weerhouden het Verenigd Koninkrijk binnen te komen en potentiële bedreigingen voor de nationale veiligheid te identificeren voordat ze op Britse bodem aankomen.

De ETA is ook ontworpen om de grenscontrole te verbeteren en het immigratieproces te stroomlijnen voor vooraf geverifieerde reizigers met een laag risico.

Voor burgers uit Koeweit biedt de UK ETA onder andere de volgende voordelen:

 • Het is snel en gemakkelijk om een aanvraag in te dienen en een goedgekeurde ETA te krijgen.
 • Het is betaalbaarder dan de EVW en andere vergelijkbare digitale reisvergunningen die door andere landen worden opgelegd.
 • U hoeft slechts om de twee jaar een ETA aan te vragen – niet telkens wanneer u het VK bezoekt.

Hoe het Britse ETA-systeem Koeweiti’s zal beïnvloeden

Op dit moment moeten burgers van Koeweit een EVW aanschaffen als ze naar het Verenigd Koninkrijk reizen. Binnenkort wordt het EVW vervangen door een elektronische reistoestemming (ETA).

De elektronische visumvrijstelling (EVW)

Een EVW is geldig voor een kort verblijf van maximaal zes maanden voor toerisme, studie of medische behandeling. Elke keer dat ze naar het Verenigd Koninkrijk reizen, moeten ze een EVW aanvragen. Een EVW kost £30 per aanvraag.

Om online een EVW aan te vragen, hebben Koeweiti’s een geldig paspoort nodig en moeten ze reisgegevens verstrekken, zoals informatie over vertrek en aankomst en het adres in het Verenigd Koninkrijk waar ze zullen verblijven. Reizigers kunnen de visumvrijstelling al drie maanden tot 48 uur voor hun reis aanvragen.

Op 1 februari 2024 opent de Britse regering ETA-aanvragen voor onderdanen van Koeweit. De ETA is verplicht voor reizen naar het VK op en na 22 februari 2024.

De elektronische reistoestemming (ETA)

De UK ETA is een goedkopere, efficiëntere en veilige digitale reisvergunning. Alle Koeweitse burgers die het Verenigd Koninkrijk bezoeken, moeten een goedgekeurde ETA aanvragen en krijgen:

 • Kort verblijf van minder dan zes maanden (180 dagen) voor toerisme, korte studie, bezoek aan vrienden en familie en toegestane zakelijke activiteiten en medische behandelingen
 • Kort verblijf van maximaal drie maanden (90 dagen) op de visumconcessie voor creatieve werkers
 • Doorreizen door het Verenigd Koninkrijk (d.w.z. overstappen), al dan niet via de Britse grenscontrole

Om in aanmerking te komen voor een ETA moeten Koeweiti’s aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • Onderdaan zijn van een land dat een visumvrijstellingsstatus heeft met het Verenigd Koninkrijk. Koeweit staat op de lijst van landen waarvan de burgers een ETA nodig hebben om naar het Verenigd Koninkrijk te reizen.
 • Beschikken over een biometrisch paspoort dat nog minstens zes maanden geldig is na de geplande vertrekdatum uit het VK.
 • Niet van plan bent om langer dan zes maanden in het Verenigd Koninkrijk te verblijven, werken of studeren.
 • Geen strafblad hebben en in het verleden geen immigratieovertredingen hebben begaan in het Verenigd Koninkrijk of elders.

Alle reizigers uit Koeweit, inclusief kinderen en baby’s, hebben een ETA nodig voordat ze naar het Verenigd Koninkrijk reizen. Ouders en voogden kunnen namens hen een ETA aanvragen.

Personen die eerder immigratiewetten hebben overtreden, een strafblad hebben of een gevangenisstraf van meer dan 12 maanden hebben uitgezeten in het Verenigd Koninkrijk of een ander land, komen mogelijk niet in aanmerking voor een ETA. In dergelijke gevallen kunnen deze personen overwegen om in plaats daarvan een visum aan te vragen.

Koeweitse burgers die van plan zijn om langer dan zes maanden in het Verenigd Koninkrijk te werken of verblijven, moeten nog steeds een geschikt Brits visum aanvragen. De aanvraag en verwerking van een visum voor het Verenigd Koninkrijk zal ongewijzigd blijven wanneer de ETA het EVW-systeem vervangt. De procedure voor het verkrijgen van een Brits visum is anders en ingewikkelder dan het huidige EVW-systeem of het toekomstige ETA-systeem.

Eisen voor UK ETA voor Koeweitse burgers

Zodra de ETA openstaat voor Koeweiti’s, moeten degenen die in aanmerking komen voor een UK ETA de volgende aanvraagvereisten voorbereiden:

 • Een biometrisch paspoort uitgegeven door Koeweit, waarvan de burgers geen visum nodig hebben om naar het Verenigd Koninkrijk te reizen voor korte reizen.
 • Een recente digitale pasfoto
 • Een geldig e-mailadres
 • Een werkende elektronische betaalmethode, zoals creditcard of bankpas, Apply Pay of Google Pay

De UK ETA aanvragen voor Koeweiti’s

Britse ETA-aanvragen voor Koeweitse burgers zullen volledig papierloos zijn. Het kan online worden gedaan via de officiële website of app van de Britse overheid zonder consulaten of visumbureaus te bezoeken.

Het invullen van de ETA-aanvraag duurt slechts 10 tot 15 minuten. Zorg ervoor dat je alle vereisten en informatie bij de hand hebt voordat je aan de aanvraagprocedure begint. Hier volgt een stap-voor-stap handleiding over hoe Koeweiti’s een ETA kunnen aanvragen.

 1. Upload of maak een foto van het paspoort waarmee u naar het Verenigd Koninkrijk reist. Zorg ervoor dat je de foto en de twee regels met cijfers en letters onderaan toevoegt.
 2. Upload een recente pasfoto of maak een foto met de camera van je apparaat, als die er is. Het moet een originele foto zijn en geen schermafbeelding. Afbeeldingen moeten worden opgeslagen als jpeg-bestand of met de bestandsextensie .jpg. Kinderen van negen jaar en jonger hebben geen scan of foto van hun gezicht nodig.
 3. Vul alle vereiste informatie in. Dit zijn onder andere persoonlijke gegevens (zoals naam en geboortedatum), paspoortgegevens, werkgegevens, huisadres en contactgegevens. Het ETA-aanvraagformulier vereist geen reisgegevens of financiële vereisten. Burgers uit Koeweit moeten er echter voor zorgen dat hun verblijf in het Verenigd Koninkrijk maximaal zes maanden duurt en dat ze genoeg geld hebben om alle reiskosten te dekken om problemen te voorkomen.
 4. Beantwoord vragen over veiligheid en geschiktheid. Net als alle andere bezoekers uit het Verenigd Koninkrijk, moeten Koeweitse ETA-aanvragers naar waarheid hun strafblad, eerdere immigratieovertredingen en alle associaties met of lidmaatschap van onwettige of illegale groepen of organisaties bekendmaken.
 5. Betaal de UK ETA-aanvraag online. Een UK ETA-aanvraag kost £10 per stuk. Om de aanvraag te voltooien, moet je de kosten online betalen met een creditcard of bankpas, Apple Pay of Google Pay.

Wanneer je je UK ETA online aanvraag indient, ontvang je een bevestiging via de e-mail die je hebt opgegeven.

Tips voor het aanvragen van een UK ETA voor Koeweitse burgers

Volg deze richtlijnen voor een snelle en efficiënte UK ETA online aanvraag om veelgemaakte fouten te voorkomen.

 • Zorg voor duidelijke foto’s van hoge kwaliteit van je paspoort en van jezelf of maak ze zelf. Zorg ervoor dat de foto’s voldoen aan de specificaties voor pasfoto’s en in full-color zijn, zonder filters of effecten.
 • Zorg ervoor dat je correcte gegevens verstrekt en zo nauwkeurig mogelijk bent. Het geven van valse of onjuiste informatie en zelfs het achterhouden van informatie kan leiden tot vertragingen of het afwijzen van je aanvraag.
 • Controleer vooraf of je online betaalmethode werkt en of je genoeg geld hebt om de aanvraag online te betalen.
 • Zorg ervoor dat je de gegevens van je sollicitatie bekijkt en dubbel controleert voordat je ze indient.

Verwerking van de UK ETA voor Koeweiti’s

Na het indienen van uw UK ETA online aanvraag, zullen uw gegevens worden vergeleken met verschillende veiligheidsdatabases om te controleren of u in aanmerking komt voor een ETA.

Na het indienen van een ETA-aanvraag kunnen aanvragers binnen drie dagen of 72 uur een beslissing verwachten. In de meeste gevallen ontvangen aanvragers hun goedgekeurde ETA binnen enkele minuten na indiening. Houd er echter rekening mee dat de verwerking van bepaalde aanvragen meer dan drie dagen in beslag kan nemen.

Net als andere visumvrije burgers wordt Koeweitse burgers aangeraden om hun ETA aan te vragen voordat ze hun reis naar het Verenigd Koninkrijk boeken.

Als je ETA-aanvraag wordt afgewezen, kun je opnieuw een aanvraag indienen en de leges opnieuw betalen. Het zou echter het beste zijn als je ingaat op de reden van de eerdere afwijzing.

Afgewezen UK ETA-aanvragen betekenen niet noodzakelijk dat het de aanvragers verboden is om het Verenigd Koninkrijk te bezoeken. Ze kunnen een visum voor het Verenigd Koninkrijk aanvragen, wat een ingewikkelder proces is en langer kan duren, dus pas je reisplannen hierop aan.

Reizen met de UK ETA voor burgers van Koeweit

De UK ETA is digitaal gekoppeld aan het paspoort van een persoon. De vergunning is twee jaar geldig, waardoor meerdere korte bezoeken van maximaal zes maanden per bezoek mogelijk zijn. U moet een nieuwe ETA aanvragen na twee jaar of wanneer uw paspoort verloopt, afhankelijk van wat het eerst komt, om naar het Verenigd Koninkrijk te mogen blijven reizen.

Vertrek naar het Verenigd Koninkrijk

Koeweitse reizigers die naar het Verenigd Koninkrijk reizen, moeten hetzelfde paspoort laten zien dat is gebruikt voor de online ETA-aanvraag, zelfs als ze meerdere paspoorten hebben. Het is een elektronisch document dat is gekoppeld aan je paspoort, dus je hoeft geen papieren afdruk van je ETA mee te nemen.

Voordat je aan boord gaat van je vervoerder (vliegtuig, schip of trein), zullen de autoriteiten controleren of je de juiste toestemming hebt om te reizen door je paspoort te scannen. Ze laten alleen Koeweitse reizigers aan boord die een goedgekeurde UK ETA of visum kunnen overleggen. Personen die nog wachten op een beslissing over hun aanvraag mogen niet aan boord.

Aankomst in het Verenigd Koninkrijk

Een ETA garandeert niet dat iemand het Verenigd Koninkrijk mag binnenkomen. Bij aankomst moeten Koeweiti’s met een goedgekeurde UK ETA nog steeds hun identiteitsdocumenten aan de UK Border Force overhandigen.

Zorg ervoor dat je de documentatie hebt om je verdere reisplannen te bewijzen. Dit betekent meestal dat je binnen zes maanden na aankomst een ticket moet hebben om het Verenigd Koninkrijk te verlaten. Daarnaast moet u aantonen dat u over voldoende financiële middelen beschikt om uzelf te onderhouden tijdens uw verblijf in het Verenigd Koninkrijk.

Zelfs als u een ETA voor het VK hebt, kunt u aan de grens worden geweigerd als u niet door een grenscontrole komt of niet aan andere inreisvoorwaarden voldoet.

Er is geen grenscontrole die de vier onderdelen van het Verenigd Koninkrijk van elkaar scheidt: Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland. Koeweitse reizigers met een goedgekeurde ETA die via het grensagentschap bij binnenkomst zijn gegaan, kunnen vrij reizen tussen deze landen.

Koeweiti’s in Groot-Brittannië kunnen gebruikmaken van verschillende vervoersmiddelen, zoals treinen, veerboten en lokale vluchten. Voordat ze aan boord gaan van een veerboot of een binnenlandse vlucht binnen het Verenigd Koninkrijk, hoeven ze alleen een identiteitsbewijs te laten zien, meestal een paspoort of rijbewijs.

Een UK ETA is niet geldig in Ierland of andere Europese landen.

De ETA is geldig voor reizen binnen het Verenigd Koninkrijk, maar nergens anders in Europa. De Republiek Ierland, een afzonderlijk onafhankelijk land, en andere Europese landen komen er niet in. Het Verenigd Koninkrijk is geen lid van de Europese Unie of van de Gemeenschappelijke Reiszone van Schengen.

Burgers van Koeweit die van plan zijn om andere Ierse of Europese landen te bezoeken, moeten informeren naar de inreisvereisten van hun bestemming en ervoor zorgen dat ze daaraan voldoen voordat ze hun reis boeken.

Reizigers kunnen de FAQ pagina bekijken voor meer informatie over de UK ETA.