De UK ETA voor burgers van Singapore: Een complete gids

Singaporese burgers die naar het Verenigd Koninkrijk (VK) reizen, moeten vanaf 2024 een Britse Electronic Travel Authorization (ETA) aanvragen.

ETA is een nieuwe digitale reisvergunning die verplicht is voor burgers van landen die Engeland, Wales, Schotland en Noord-Ierland zonder visum kunnen bezoeken voor korte reizen. Dit geldt ook voor inwoners van Singapore.

Het zal reizen naar het Verenigd Koninkrijk vereenvoudigen voor het bezoeken van familie en vrienden van meer dan 40.000 Singaporezen die in het Verenigd Koninkrijk wonen. De ETA komt ook ten goede aan bijna 2,8 miljoen Singaporezen die het Verenigd Koninkrijk bezoeken voor vakantie, zaken of studie.

In deze gids vindt u alle informatie over de ETA van het Verenigd Koninkrijk voor inwoners van Singapore, zoals geschiktheid, vereisten, de aanvraagprocedure en gevolgen voor de reis.

Waarom wordt de UK ETA ingevoerd voor Singaporese burgers?

De Britse ETA heeft als doel de veiligheid van de Britse grens te verbeteren en de regering meer controle en overzicht te geven over personen die het land binnenkomen.

Het systeem is bedoeld om illegale immigratie te helpen voorkomen, georganiseerde misdaadsyndicaten te dwarsbomen en potentiële bedreigingen voor de nationale veiligheid te identificeren nog voordat ze op Britse bodem aankomen.

De ETA is ook ontworpen om de grenscontrole te verbeteren en het immigratieproces te stroomlijnen voor vooraf geverifieerde reizigers met een laag risico.

Voordelen van de UK ETA voor Singaporese burgers

De ETA is een elektronisch document dat aan vooraf gescreende niet-visumonderdanen toestemming geeft om naar het Verenigd Koninkrijk te reizen. Het is geen visum, dus aanvragers kunnen de ingewikkelde en langdurige aanvraagprocedure overslaan.

Voor Singaporese burgers biedt de UK ETA onder andere de volgende voordelen:

Quick and easy process

Het aanvragen van een UK ETA gebeurt volledig online en zonder papierwerk. Singaporese aanvragers kunnen de aanvraag in minder dan 20 minuten invullen. Ze hoeven ook niet naar consulaten of visumkantoren voor een persoonlijk interview of om documenten in te dienen.

Over het algemeen duurt het drie dagen om een ETA-aanvraag te verwerken. Reizigers ontvangen de beslissing, goedgekeurd of afgewezen, via het e-mailadres dat ze hebben opgegeven.

Als het wordt toegekend, wordt de ETA gekoppeld aan het paspoort waarmee de aanvraag is ingediend, dus je hoeft het niet uit te printen.

Affordable fee

Een UK ETA-aanvraag kost £10 per stuk. De prijs is vergelijkbaar met vergelijkbare digitale reisvergunningen van andere landen.

Het Electronic System for Travel Authorization (ESTA) van de Verenigde Staten (VS) kost bijvoorbeeld US$21 (£17).

De elektronische reistoestemming (ETA) van Australië kost AU$20 (£10), terwijl de elektronische reistoestemming (eTA) van Canada CA$7 (£4) kost.

Zodra het nieuwe European Travel Information Authorization System (ETIAS) van de Europese Unie operationeel is, kost het €7 (£6).

Long validity period

De meeste digitale reisvergunningen zijn een jaar tot vijf jaar geldig of wanneer het paspoort waaraan ze gekoppeld zijn verloopt.

De ETA voor het VK is geldig voor meerdere korte bezoeken over een periode van twee jaar. Reizigers hoeven alleen elke twee jaar een ETA aan te vragen of wanneer hun paspoort verloopt, als dat eerder is, niet elke keer dat ze het Verenigd Koninkrijk bezoeken.

Hoe het Britse ETA-systeem Singaporese reizigers zal beïnvloeden

Op dit moment hebben Singaporezen geen ETA nodig om naar het Verenigd Koninkrijk te reizen.

Zodra het systeem echter in 2024 opengaat voor Singaporese burgers, moeten zij een goedgekeurde UK ETA aanvragen en krijgen voordat ze naar het Verenigd Koninkrijk reizen.

Het is vereist ongeacht de gebruikte vervoerswijze, of je nu aankomt met een vlucht, op een schip (bijvoorbeeld als onderdeel van een cruise) of over land, zoals via de spoortunnel die Groot-Brittannië met Frankrijk verbindt.

Een UK ETA is geldig voor de volgende reisdoelen:

 • Kort verblijf van minder dan zes maanden (180 dagen) voor toerisme, korte studie, bezoek aan vrienden en familie en toegestane zakelijke activiteiten en medische behandelingen.
 • Kort verblijf van maximaal drie maanden (90 dagen) op de visumconcessie voor creatieve werkers
 • Doorreizen door het Verenigd Koninkrijk (d.w.z. overstappen), al dan niet via de Britse grenscontrole

ETA-richtlijnen voor Singaporese burgers

Om in aanmerking te komen voor een ETA moeten Singaporezen aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • Onderdaan zijn van een land dat een visumvrijstellingsstatus heeft met het Verenigd Koninkrijk. Singapore staat op de lijst van landen waarvan de burgers een ETA nodig hebben om naar het Verenigd Koninkrijk te reizen.
 • Beschikken over een biometrisch paspoort dat nog minstens zes maanden geldig is na de geplande vertrekdatum uit het VK.
 • Geen intentie om langer dan zes maanden in het Verenigd Koninkrijk te verblijven, werken of studeren.
 • Geen strafblad en eerdere immigratieovertredingen in het VK of elders.

Alle reizigers, inclusief kinderen en baby’s, hebben een ETA nodig voordat ze naar het Verenigd Koninkrijk reizen. Ouders en voogden kunnen namens hen een ETA aanvragen.

Personen met een geschiedenis van immigratieovertredingen, strafrechtelijke veroordelingen of opsluitingen van meer dan 12 maanden in het Verenigd Koninkrijk of elders kunnen een ETA geweigerd worden. Deze reizigers zouden in plaats daarvan een visum voor het Verenigd Koninkrijk moeten overwegen.

Singaporese burgers die langer dan zes maanden in het Verenigd Koninkrijk willen verblijven of er willen werken, hebben nog steeds een geschikt Brits visum nodig. Het nieuwe ETA-systeem heeft geen invloed op deze reizigers. Het aanvragen en verwerken van een visum voor het Verenigd Koninkrijk blijft ook ongewijzigd.

ETA-aanvraagvereisten voor staatsburgers van Singapore

Singaporese burgers die in aanmerking komen voor een UK ETA moeten de volgende aanvraagvereisten voorbereiden:

 • Een geldig biometrisch paspoort uitgegeven door Singapore, waarvan de burgers geen visum nodig hebben om naar het Verenigd Koninkrijk te reizen voor korte reizen.
 • Een recente digitale pasfoto
 • Een geldig e-mailadres
 • Een werkende elektronische betaalmethode, zoals creditcard of bankpas, Apple Pay of Google Pay

Hoe een UK ETA aanvragen

Singaporese burgers kunnen een UK ETA aanvragen via de officiële website of app van de Britse overheid.

De ETA-aanvraagprocedure in het Verenigd Koninkrijk is volledig online en papierloos, dus een bezoek aan consulaten of visumbureaus is niet nodig. Het duurt slechts een paar minuten om te voltooien zodra alle benodigde documenten en informatie klaar zijn.

Hieronder wordt stap voor stap uitgelegd hoe Singaporese burgers een ETA kunnen aanvragen.

1. Upload or take a photo of the passport you will use to travel to the UK.

Zorg ervoor dat je de foto en de twee regels met cijfers en letters onderaan toevoegt.

2. Upload a recent passport photo or take a picture using your device’s camera.

Afbeeldingen moeten worden opgeslagen als jpeg-bestand of met de bestandsextensie .jpg. Kinderen van negen jaar en jonger hoeven geen pasfoto te uploaden.

3. Fill in all the required information.

Dit zijn onder andere persoonlijke gegevens (zoals naam en geboortedatum), paspoortgegevens, werkgegevens, huisadres en contactgegevens.

4. Answer questions on security and eligibility. 

Net als alle andere bezoekers uit het Verenigd Koninkrijk, moeten Singaporese ETA-aanvragers naar waarheid hun strafblad, eerdere immigratieovertredingen en alle associaties met of lidmaatschap van onwettige of illegale groepen of organisaties bekendmaken.

5. Pay for the UK ETA application online.

Een UK ETA-aanvraag kost £10 per stuk. Om de aanvraag in te dienen, moet je de kosten online betalen met een creditcard of bankpas, Apple Pay of Google Pay.

Na het invullen van de UK ETA online aanvraag, ontvangen reizigers een bevestiging via de e-mail die ze hebben opgegeven.

Tips voor het aanvragen van een UK ETA

Een ETA aanvragen is eenvoudig, maar er is nog ruimte voor fouten. Volg deze richtlijnen voor een snelle en efficiënte UK ETA online aanvraag om veelgemaakte fouten te voorkomen.

 • Zorg voor duidelijke foto’s van hoge kwaliteit van je paspoort en van jezelf of maak ze zelf. Zorg ervoor dat de foto’s voldoen aan de specificaties voor pasfoto’s en in full-color zijn, zonder filters of effecten.
 • Zorg ervoor dat je de juiste gegevens verstrekt en zo nauwkeurig mogelijk bent. Het geven van valse of onjuiste informatie en zelfs het achterhouden van informatie kan leiden tot vertragingen of het afwijzen van je aanvraag.
 • Controleer vooraf of je online betaalmethode werkt en of je genoeg geld hebt om de aanvraag online te betalen.
 • Zorg ervoor dat je de gegevens in je ETA-aanvraag bekijkt en dubbel controleert voordat je ze indient.

Na het indienen van de UK ETA-aanvraag kunnen reizigers deze niet meer wijzigen of intrekken.

Als Singaporese reizigers eenvoudige fouten in hun ETA-aanvraag moeten corrigeren, kunnen ze dit snel doen door de aanvraag opnieuw in te dienen en de kosten opnieuw te betalen.

Verwerking en ontvangst van de ETA voor Singaporese staatsburgers

Na ontvangst van een online ETA-aanvraag in het VK zal het systeem de ingediende gegevens vergelijken met verschillende veiligheidsdatabases in het VK en wereldwijd om te controleren of de aanvrager in aanmerking komt voor een ETA.

Normaal gesproken duurt het drie dagen (72 uur) voordat aanvragers een beslissing over hun ETA-aanvraag ontvangen via het opgegeven e-mailadres.

Veel reizigers ontvangen binnen enkele uren na het indienen van hun aanvraag een beslissing. Toch kan het bij sommige aanvragen meer dan drie dagen duren voordat er een beslissing wordt genomen.

Singaporese burgers wordt aangeraden om een UK ETA aan te vragen voordat ze hun reis naar het Verenigd Koninkrijk boeken om vertragingen of andere problemen te voorkomen.

Als een ETA-aanvraag wordt afgewezen, kan de aanvrager ervoor kiezen om een nieuw ETA-aanvraagformulier in te vullen en de vergoeding opnieuw te betalen. Dit is echter alleen aan te raden als ze de reden voor de aanvankelijke afwijzing kunnen achterhalen en aanpakken voordat ze dit doen.

Als een ETA wordt geweigerd, betekent dit niet dat de aanvrager niet naar het Verenigd Koninkrijk mag reizen. Het alternatief voor een ETA voor het Verenigd Koninkrijk is een geschikt visum voor het Verenigd Koninkrijk: een standaardvisum voor bezoekers, een tijdelijk werkvisum of een doorreisvisum.

Het verkrijgen van een visum is echter een ingewikkeldere en langere procedure, dus pas je reisplannen hierop aan.

Reizen met een UK ETA

Een UK ETA is digitaal gekoppeld aan het paspoort van een persoon. De vergunning is twee jaar geldig, waardoor meerdere korte bezoeken van maximaal zes maanden per bezoek mogelijk zijn.

Singaporese reizigers moeten een nieuwe ETA aanvragen na twee jaar of wanneer hun paspoort verloopt, afhankelijk van wat het eerst komt, om naar het Verenigd Koninkrijk te mogen blijven reizen.

Departure to the UK

Omdat het een elektronisch document is, hoeven Singaporese reizigers geen fysieke kopie van hun ETA mee te nemen.

Toch kunnen ze het afdrukken en het papieren exemplaar bij zich dragen of voorbereid zijn om de e-mail met het ETA-besluit in hun inbox te tonen in geval van ongekende omstandigheden.

Reizigers met meerdere paspoorten moeten ervoor zorgen dat ze naar het Verenigd Koninkrijk reizen met het paspoort dat is gebruikt bij de aanvraag.

Voordat reizigers aan boord van een vliegtuig, schip of trein gaan, controleren vervoerders of ze de juiste toestemming hebben om te reizen door hun paspoort te scannen.

Luchtvaartmaatschappijen laten alleen Singaporese reizigers aan boord die een geldig ETA of visum voor het Verenigd Koninkrijk kunnen overleggen.

Degenen die nog steeds wachten op de beslissing over hun ETA-aanvragen mogen ook niet aan boord.

Arriving in the UK

Een ETA garandeert geen toegang tot het Verenigd Koninkrijk. Bij aankomst moeten Singaporese burgers met een goedgekeurde UK ETA nog steeds hun identiteitsdocumenten inleveren bij de UK Border Force of door een elektronische paspoortpoort (eGate) gaan, indien beschikbaar.

Wees bereid om op verzoek een bewijs van verder reizen te overleggen. Dit betekent meestal dat u binnen zes maanden na aankomst een ticket moet overleggen om het Verenigd Koninkrijk te verlaten.

Reizigers uit Singapore moeten desgevraagd ook aantonen dat ze genoeg geld hebben om in hun levensonderhoud te voorzien tijdens hun gehele verblijf in het Verenigd Koninkrijk en hun reis naar huis.

Reizigers met een geldige ETA kan nog steeds de toegang tot het Verenigd Koninkrijk worden geweigerd als ze niet slagen voor een grenscontrole of voldoen aan andere toegangsvoorwaarden.

Eenmaal voorbij de grensbewaking, kunnen Singaporese burgers met een goedgekeurde ETA vrij reizen tussen de vier samenstellende landen van het Verenigd Koninkrijk: Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland.

Singaporese bezoekers kunnen gebruik maken van alle vervoersmiddelen binnen het Verenigd Koninkrijk, zoals treinen, veerboten en lokale vluchten. Voordat ze aan boord gaan van een veerboot of een binnenlandse vlucht binnen het Verenigd Koninkrijk, hoeven ze alleen een identiteitsbewijs te laten zien, meestal een paspoort of rijbewijs.

Important Note: A UK ETA is not valid in Ireland or other European countries.

Een ETA voor het VK geeft geen toegang tot de Republiek Ierland en andere Europese landen. Het Verenigd Koninkrijk is geen lid van de Europese Unie of van de Gemeenschappelijke Reiszone van Schengen.

Singaporezen die Ierland of andere Europese landen bezoeken, moeten informeren naar de inreisvereisten van het land voordat ze hun reis boeken.

Reizigers kunnen de UK ETA FAQ pagina bekijken voor meer informatie.