De UK ETA voor Taiwanese burgers: Een complete gids

Onderdanen van Taiwan kunnen sinds 2009 zonder visum naar het Verenigd Koninkrijk reizen. In 2024 moeten Taiwanese burgers die naar Engeland, Wales, Schotland en Noord-Ierland reizen echter een Electronic Travel Authorization (ETsA) aanvragen. Het nieuwedigitale reisvergunningensysteem van de Britse overheid is bedoeld voor buitenlanders die geen visum nodig hebben om naar het Verenigd Koninkrijk te reizen. Dit geldt ook voor de Taiwanezen.

Kom meer te weten over de ETA voor Taiwanese burgers in het Verenigd Koninkrijk, waaronder voorwaarden, vereisten, de aanvraagprocedure en de gevolgen voor reizen naar het Verenigd Koninkrijk.

Waarom de UK ETA wordt ingevoerd voor Taiwanese reizigers

De ETA maakt deel uit van een breder initiatief van de Britse overheid voor een “standaard digitale” grens en het verbeteren van de veiligheid ervan. Het geeft de Britse regering meer controle en toezicht op personen die het land binnenkomen. Het doel is om illegale immigranten en georganiseerde misdaadgroepen ervan te weerhouden het land binnen te komen en andere potentiële bedreigingen voor de nationale veiligheid te identificeren voordat ze op Britse bodem aankomen.

De UK ETA is ook ontworpen om de grenscontrole te verbeteren en het immigratieproces te stroomlijnen voor vooraf geverifieerde reizigers met een laag risico.

Voor Taiwanese burgers biedt de ETA onder andere de volgende voordelen:

 • Het is snel en gemakkelijk om een aanvraag in te dienen en een goedgekeurde ETA te krijgen.
 • Het is betaalbaarder dan vergelijkbare digitale reisvergunningen van andere landen.
 • U hoeft slechts om de twee jaar een ETA aan te vragen – niet telkens wanneer u het VK bezoekt.

Hoe het Britse ETA-systeem Taiwanese onderdanen zal beïnvloeden

Op dit moment hebben Taiwanese burgers geen ETA nodig om het Verenigd Koninkrijk te bezoeken. Zodra het systeem in 2024 open is voor Taiwanese reizigers, moeten ze een goedgekeurde UK ETA aanvragen en krijgen voordat ze naar het Verenigd Koninkrijk reizen. Het is verplicht, of je nu per vliegtuig, over zee of over land aankomt.

Een UK ETA is geldig voor de volgende reisdoelen:

 • Kort verblijf van minder dan zes maanden (180 dagen) voor toerisme, korte studie, bezoek aan vrienden en familie en toegestane zakelijke activiteiten en medische behandelingen
 • Kort verblijf van maximaal drie maanden (90 dagen) op de visumconcessie voor creatieve werkers
 • Doorreizen door het Verenigd Koninkrijk (d.w.z. overstappen), al dan niet via de Britse grenscontrole

Om in aanmerking te komen voor een ETA moeten Taiwanese burgers aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • Onderdaan zijn van een land dat een visumvrijstellingsstatus heeft met het Verenigd Koninkrijk. Taiwan staat op de lijst van landen waarvan de burgers een ETA nodig hebben om naar het Verenigd Koninkrijk te reizen.
 • Beschikken over een biometrisch paspoort dat nog minstens zes maanden geldig is na de geplande vertrekdatum uit het VK.
 • Niet van plan bent om langer dan zes maanden in het Verenigd Koninkrijk te verblijven, werken of studeren.
 • Geen strafblad hebben en in het verleden geen immigratieovertredingen hebben begaan in het Verenigd Koninkrijk of elders.

Alle Taiwanese reizigers met bestemming Groot-Brittannië, inclusief kinderen en baby’s, hebben een ETA nodig voor hun reis. Ouders en voogden kunnen namens hen een ETA aanvragen.

Personen met eerdere immigratieovertredingen, een strafblad of die een gevangenisstraf van meer dan 12 maanden hebben uitgezeten in het Verenigd Koninkrijk of een ander land komen mogelijk niet in aanmerking voor een ETA. Deze personen kunnen overwegen om in plaats daarvan een visum voor het Verenigd Koninkrijk aan te vragen.

Taiwanese burgers die van plan zijn om langer dan zes maanden in het Verenigd Koninkrijk te werken of verblijven, moeten nog steeds een Brits visum aanvragen. De aanvraag en verwerking van een visum voor het Verenigd Koninkrijk blijft ongewijzigd voor Taiwanese burgers, zelfs na de implementatie van het ETA-systeem.

Vereisten voor UK ETA voor Taiwanese reizigers

Zodra de ETA openstaat voor Taiwanese reizigers, moeten degenen die in aanmerking komen voor een UK ETA de volgende aanvraagvereisten voorbereiden:

 • Een biometrisch paspoort uitgegeven door Taiwan, waarvan de burgers geen visum nodig hebben om naar het Verenigd Koninkrijk te reizen voor korte reizen
 • Een recente digitale pasfoto
 • Een geldig e-mailadres
 • Een werkende elektronische betaalmethode, zoals creditcard of bankpas, Apply Pay of Google Pay

ETA aanvragen voor Taiwanese burgers in het Verenigd Koninkrijk

Britse ETA-aanvragen voor Taiwanese burgers worden online ingediend via de officiële website of app van de Britse overheid. Je hoeft geen consulaten of visumkantoren te bezoeken.

Het invullen van de ETA-aanvraag duurt ongeveer 15 minuten als je alle vereisten hebt ingevuld. Hier volgt een stap-voor-stap handleiding over hoe Taiwanese reizigers een ETA kunnen aanvragen.

 1. Upload of maak een foto van het paspoort waarmee u naar het Verenigd Koninkrijk reist. Zorg ervoor dat je de foto en de twee regels met cijfers en letters onderaan toevoegt.
 2. Upload een recente pasfoto of maak een foto met de camera van je apparaat, als die er is. Het moet een originele foto zijn en geen schermafbeelding. Afbeeldingen moeten worden opgeslagen als jpeg-bestand of met de bestandsextensie .jpg. Kinderen van negen jaar en jonger hebben geen scan of foto van hun gezicht nodig.
 3. Vul alle vereiste informatie in. Dit zijn onder andere persoonlijke gegevens (zoals naam en geboortedatum), paspoortgegevens, werkgegevens, huisadres en contactgegevens. De ETA-aanvraag vereist geen reisgegevens of financiële vereisten. Taiwanese reizigers moeten er echter voor zorgen dat hun verblijf in het Verenigd Koninkrijk maximaal zes maanden duurt en dat ze genoeg geld hebben om alle reiskosten te dekken om problemen te voorkomen.
 4. Beantwoord vragen over veiligheid en geschiktheid. Net als alle andere bezoekers uit het Verenigd Koninkrijk, moeten Taiwanese ETA-aanvragers naar waarheid hun strafblad, eerdere immigratieovertredingen en eventuele associaties met of lidmaatschap van onwettige of illegale groepen of organisaties bekendmaken.
 5. Betaal de UK ETA-aanvraag online. Een UK ETA-aanvraag kost £10 per stuk. Om de aanvraag te voltooien, moet je de kosten online betalen met een creditcard of bankpas, Apple Pay of Google Pay.

Na het succesvol indienen van je UK ETA online aanvraag, ontvang je een bevestiging via e-mail.

Tips voor het aanvragen van een ETA voor Taiwanese reizigers

Het aanvragen van een UK ETA is eenvoudig genoeg, maar er is nog ruimte voor fouten. Volg deze richtlijnen voor een snelle en efficiënte UK ETA online aanvraag om veelgemaakte fouten te voorkomen.

 • Zorg voor duidelijke foto’s van hoge kwaliteit van je paspoort en van jezelf of maak ze zelf. Zorg ervoor dat de foto’s voldoen aan de specificaties voor pasfoto’s en in full-color zijn, zonder filters of effecten.
 • Zorg ervoor dat je accurate en waarheidsgetrouwe informatie geeft. Alle onjuiste of valse gegevens en zelfs het achterhouden van relevante informatie kan leiden tot de afwijzing van de aanvraag.
 • Controleer vooraf of je online betaalmethode werkt en of je genoeg geld hebt om de aanvraag online te betalen.
 • Zorg ervoor dat je de gegevens van je sollicitatie bekijkt en dubbel controleert voordat je ze indient.

Als Taiwanese reizigers fouten in hun ETA-aanvraag moeten corrigeren, kunnen ze dit snel doen door de aanvraag opnieuw in te dienen en de kosten opnieuw te betalen. Dit wordt echter alleen aanbevolen als de aanvrager er zeker van is dat er kleine fouten zijn gemaakt die de oorzaak zijn van de oorspronkelijke afwijzing.

ETA-verwerking voor Taiwanese burgers

Bij het indienen van een UK ETA-aanvraag wordt de informatie van reizigers grondig onderzocht om er zeker van te zijn dat ze aan alle toelatingscriteria voldoen. Hierbij worden gegevens geverifieerd aan de hand van meerdere beveiligingsdatabases om eventuele afwijkingen of potentiële beveiligingsproblemen in de applicatie te identificeren.

Aanvragers moeten binnen 72 uur na indiening een beslissing ontvangen over hun ETA-aanvraag. In de meeste gevallen ontvangen reizigers hun goedgekeurde ETA binnen enkele minuten na indiening. Houd er echter rekening mee dat de verwerking van bepaalde aanvragen meer dan drie dagen in beslag kan nemen.

Net als andere burgers die vrijgesteld zijn van de visumplicht wordt Taiwanese burgers aangeraden om hun ETA aan te vragen voordat ze hun reis naar het Verenigd Koninkrijk boeken om vertragingen of andere problemen te voorkomen.

Als een ETA-aanvraag wordt afgewezen, betekent dit niet dat de aanvrager helemaal niet meer naar het Verenigd Koninkrijk mag komen. Zij kunnen een visum voor het Verenigd Koninkrijk aanvragen, een langer en ingewikkelder proces dat van invloed kan zijn op uw reisdata naar het Verenigd Koninkrijk. Het kan nodig zijn om je reisplannen hierop aan te passen.

Reizen met de UK ETA voor Taiwanese onderdanen

De UK ETA is digitaal gekoppeld aan het paspoort van een persoon. De vergunning is twee jaar geldig, waardoor meerdere korte bezoeken van maximaal zes maanden per bezoek mogelijk zijn. Taiwanese burgers moeten een nieuwe ETA aanvragen na twee jaar of wanneer hun paspoort verloopt, afhankelijk van wat het eerst komt, om naar het Verenigd Koninkrijk te mogen blijven reizen.

Vertrek naar het Verenigd Koninkrijk

Taiwanese reizigers die naar het Verenigd Koninkrijk reizen, moeten hetzelfde paspoort kunnen tonen dat is gebruikt voor de online ETA-aanvraag. Je kunt geen ander paspoort gebruiken als je meerdere paspoorten hebt. Het is een elektronisch document of digitale vergunning, dus je hoeft het niet uit te printen.

Voordat passagiers aan boord gaan van een luchtvaartmaatschappij (vliegtuig, schip of trein), controleren de autoriteiten of ze de juiste toestemming hebben om te reizen door hun paspoort te scannen. Ze laten alleen Taiwanese reizigers aan boord die een goedgekeurde UK ETA of visum kunnen overleggen. Personen die nog wachten op een beslissing over hun aanvraag mogen niet aan boord.

Aankomst in het Verenigd Koninkrijk

Een ETA garandeert niet dat iemand het Verenigd Koninkrijk mag binnenkomen. Taiwanese bezoekers met een goedgekeurde ETA voor het VK moeten bij aankomst hun identiteitsdocumenten inleveren bij de UK Border Force.

Zorg ervoor dat je de documentatie hebt om je verdere reisplannen te bewijzen als daarom wordt gevraagd. Dit betekent meestal dat u binnen zes maanden na aankomst een ticket moet laten zien om het Verenigd Koninkrijk te verlaten. Het kan ook nodig zijn om aan te tonen dat u genoeg geld heeft om uzelf te onderhouden in het Verenigd Koninkrijk tijdens uw verblijf en terugkeer naar huis.

Zelfs als u een ETA voor het VK hebt, kunt u aan de grens worden geweigerd als u niet door een grenscontrole komt of niet aan andere inreisvoorwaarden voldoet.

Taiwanese reizigers met een goedgekeurde ETA die bij binnenkomst via het grensagentschap zijn gegaan, kunnen vrij reizen tussen de vier samenstellende landen van het Verenigd Koninkrijk: Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland.

Binnen het Verenigd Koninkrijk kunnen Taiwanese bezoekers gebruik maken van verschillende vervoersmiddelen, zoals treinen, veerboten en lokale vluchten. Ze hoeven alleen een identiteitsbewijs te laten zien, meestal een paspoort of rijbewijs, voordat ze aan boord gaan van een veerboot of een binnenlandse vlucht binnen het Verenigd Koninkrijk.

Een UK ETA is niet geldig in Ierland of andere Europese landen.

De ETA is alleen geldig voor reizen binnen het Verenigd Koninkrijk. De kaart kan niet worden gebruikt om de Republiek Ierland, een afzonderlijk onafhankelijk land, of een ander Europees land binnen te komen. Het is belangrijk om te weten dat het Verenigd Koninkrijk geen deel uitmaakt van de Europese Unie of de Gemeenschappelijke Reiszone van Schengen.

Taiwanese reizigers die van plan zijn Ierland of andere Europese landen te bezoeken, moeten de inreisvereisten van hun bestemming controleren en ervoor zorgen dat ze daaraan voldoen voordat ze hun reis boeken.

Reizigers kunnen de FAQ pagina bekijken voor meer informatie over de UK ETA.