De ETA voor burgers van het Verenigd Koninkrijk: Wat u moet weten

Het Verenigd Koninkrijk is bezig met de invoering van het nieuwe ETA-systeem, dat het huidige systeem van visumontheffingen zal vervangen. De ETA, die naar verwachting in 2024 van kracht wordt, zal gevolgen hebben voor reizigers uit de Marshalleilanden. In deze gids lees je wat de ETA voor burgers van het Verenigd Koninkrijk is, hoe je deze aanvraagt en wat reizigers kunnen verwachten van het nieuwe systeem.

Wat is de ETA voor burgers van het Verenigd Koninkrijk?

Het nieuwe ETA-systeem, dat staat voor Electronic Travel Authorisation, moet het Britse visumontheffingsprogramma vervangen. Het is een volledig digitaal systeem dat is ingevoerd als onderdeel van een initiatief van de Britse regering om de grenzen van het land te digitaliseren. Hoewel het nieuw is voor het Verenigd Koninkrijk, zijn reizigers misschien al bekend met soortgelijke regelingen in andere landen. In het bijzonder heeft de ETA veel gemeen met de ESTA van de Verenigde Staten en de Canadese ETA.

De ETA wordt ingevoerd om de overheid meer controle en overzicht te geven over wie het Verenigd Koninkrijk binnenkomt. Hierdoor wordt het eenvoudiger om beveiligingsrisico’s te identificeren. Een ETA is een reisvergunning en geen visum. De aanvraagprocedure kan online worden voltooid en is veel sneller en eenvoudiger dan een visumaanvraag.

Wat zijn de gevolgen voor Marshallese reizigers?

Het Verenigd Koninkrijk heeft een lijst van 92 landen waarmee het een visumontheffingsregeling heeft. De Marshalleilanden staan op deze lijst. Burgers van deze landen kunnen het Verenigd Koninkrijk binnenkomen zonder een visum nodig te hebben. Op dit moment is het enige papierwerk dat ze nodig hebben een paspoort. Wanneer het nieuwe systeem wordt ingevoerd, moeten reizigers uit de Marshalleilanden een ETA aanvragen voordat ze het Verenigd Koninkrijk bezoeken.

Marshallese burgers bezoeken het Verenigd Koninkrijk om een aantal redenen. Redenen voor korte bezoeken kunnen onder andere de volgende zijn:

– Toerisme
– Zakenreizen
– Cursussen
– Vrienden en familie bezoeken
– Medische behandeling

Ongeacht de reden van hun bezoek, moeten reizigers een UK ETA aanvragen voor Marshallese burgers. Het aanvraagformulier is “one size fits all”, dus alle reizigers doorlopen dezelfde aanvraagprocedure. Dit geeft hen toestemming om het Verenigd Koninkrijk binnen te komen en er maximaal zes maanden te verblijven.

Sommige burgers van Marshall hebben een visum nodig voor het Verenigd Koninkrijk. Dit is waar onder het huidige systeem, en het zal niet veranderen met de ETA. Marshalleilanders die langer dan zes maanden in het Verenigd Koninkrijk willen verblijven, er willen werken of permanent in het land willen wonen, moeten een visum aanvragen. De visumaanvraagprocedure wordt niet beïnvloed door de invoering van het ETA-programma.

ETA aanvragen voor burgers van het Verenigd Koninkrijk

Aangezien de ETA deel uitmaakt van een digitaal systeem, zal het aanvraagformulier alleen online beschikbaar zijn. Er zijn geen alternatieve papieren formulieren. Aanvragers moeten de verwerkingskosten ook online betalen met een bankpas of creditcard.

Er is informatie vrijgegeven over de vereisten voor de ETA-aanvraag. Dit kan nog veranderen, aangezien het nieuwe systeem nog niet is afgerond. Hoewel sommige details kunnen veranderen tegen de tijd dat het ETA-programma van kracht wordt, is het een goed idee voor Marshallese reizigers om de gepubliceerde informatie te bekijken om een idee te krijgen van wat ze kunnen verwachten. Enkele van deze vereisten zijn de volgende:

– Een geldig biometrisch paspoort uitgegeven door een van de landen op de toelatingslijst.
– Een recente digitale pasfoto.
– persoonlijke informatie. Dit omvat gegevens zoals geboortedatum, arbeidsinformatie, contactgegevens, enz.
– Het doel van het bezoek van de reiziger aan het Verenigd Koninkrijk.
– Details over de geplande reis naar het Verenigd Koninkrijk, zoals adres tijdens het verblijf in het land.
– Een pinpas of creditcard voor de ETA aanvraagkosten.
– Openbaarmaking van een strafblad, vroegere immigratieovertredingen en lidmaatschap (vroeger of nu) van verboden groepen of organisaties.

Er zijn verschillende redenen voor de invoering van het ETA-systeem. Een daarvan is om de regering beter in staat te stellen het Verenigd Koninkrijk en zijn burgers te beschermen tegen mogelijke bedreigingen. Daarom wordt van sollicitanten uit de Marshalleilanden verwacht dat ze informatie geven over hun verleden, zoals een eventueel strafblad. Als ze worden beschouwd als een risico voor het Verenigd Koninkrijk, zal hun aanvraag voor de ETA worden afgewezen.

De aanvraag moet volledig zijn ingevuld en de vergoeding moet volledig zijn betaald voordat deze in behandeling kan worden genomen.

ETA-verwerking voor burgers van het Verenigd Koninkrijk

Hoewel de ETA-aanvraagprocedure veel sneller verloopt dan een visum, is het niet onmiddellijk. Als een aanvraag volledig is, duurt het naar verwachting maximaal 72 uur om deze te verwerken. Vervolgens worden aanvragers geïnformeerd of de aanvraag is goedgekeurd of afgewezen.

In andere landen met vergelijkbare systemen hebben vervoerders elektronische reisvergunningen als vervoersvoorwaarde gesteld. Het is waarschijnlijk dat hetzelfde zal gebeuren in het Verenigd Koninkrijk. Dit betekent dat reizigers uit de Marshalleilanden hun ETA tijdig moeten aanvragen zodat deze kan worden goedgekeurd voordat ze aan hun reis beginnen. Ze zullen worden gevraagd om een goedgekeurde UK ETA voor Marshallese burgers te laten zien op hun vertrekluchthaven. Als ze dit niet kunnen, kunnen ze geweigerd worden. Ze moeten ook hun ETA laten zien wanneer ze in het VK aankomen.

Als een ETA-aanvraag wordt afgewezen, kan de aanvrager in beroep gaan. Een afgewezen beroep hoeft niet te betekenen dat de aanvrager nooit naar het Verenigd Koninkrijk kan komen, maar het kan zijn dat hij in plaats daarvan de complexere visumaanvraagprocedure moet doorlopen.

Reizen met de UK ETA voor burgers van Marshall

Zodra de ETA-aanvraag is goedgekeurd, kan een reiziger het Verenigd Koninkrijk binnenkomen en er maximaal zes maanden blijven. Het Verenigd Koninkrijk bestaat uit vier constituerende landen: Engeland, Wales, Schotland en Noord-Ierland. Op het gebied van immigratie functioneren deze naties als één eenheid. Dit betekent dat een reiziger vrij van de ene naar de andere bestemming kan reizen zonder verder papierwerk. De Republiek Ierland is echter onafhankelijk en de ETA heeft daar geen geldigheid.

Omdat de Marshalleilanden zo ver van Europa liggen, willen veel reizigers in één reis meerdere Europese landen bezoeken. Het Verenigd Koninkrijk is geen lid van de Europese Unie of van de gemeenschappelijke Schengen-reiszone. Dit betekent dat de ETA in geen enkel ander buurland relevant is. Marshalleilanders die naar andere Europese landen willen reizen, moeten de relevante inreisvereisten opzoeken voordat ze aan hun reis beginnen. De Europese Unie is bezig met de invoering van haar eigen digitale reisvergunningensysteem, het ETIAS, dat waarschijnlijk vergelijkbare gevolgen zal hebben voor Marshalleilanders als de ETA.