Een complete gids voor de UK ETA voor Zuid-Koreaanse burgers

Zuid-Koreanen hebben geen visum nodig om het Verenigd Koninkrijk (VK) binnen te komen voor korte reizen. In 2024 moeten Zuid-Koreaanse burgers die naar het Verenigd Koninkrijk reizen echter een Britse Electonic Travel Authorization (ETA) aanvragen. Het is een nieuwe digitale vergunning die verplicht is voor burgers van landen die zonder visum naar Engeland, Wales, Schotland en Noord-Ierland kunnen reizen voor korte reizen. Dit geldt ook voor burgers van Zuid-Korea.

Hier is een alles-wat-je-moet-weten gids om Zuid-Koreanen te helpen bij het navigeren door het nieuwe Britse ETA-systeem. Het bevat vereisten, aanvraagprocedure, reisverwachtingen en meer.

Waarom wordt de Britse ETA ingevoerd?

De invoering van het Britse ETA-systeem maakt deel uit van de inspanningen van de Britse regering om de grensbeveiliging te digitaliseren en te verbeteren. Het helpt voorkomen dat illegale immigranten en georganiseerde misdaadsyndicaten het Verenigd Koninkrijk binnenkomen. Bovendien stelt de ETA de overheid in staat om bedreigingen voor de nationale veiligheid te identificeren voordat ze zich op Britse bodem begeven.

De UK ETA is ook ontworpen om de grenscontrole te verbeteren en het immigratieproces te stroomlijnen voor vooraf geverifieerde reizigers met een laag risico.

Voor Zuid-Koreaanse burgers biedt de UK ETA onder andere de volgende voordelen:

 • Het is snel en gemakkelijk om een aanvraag in te dienen en een goedgekeurde ETA te krijgen.
 • Het is redelijk geprijsd vergeleken met vergelijkbare digitale reisvergunningen die andere landen opleggen.
 • U hoeft alleen elke twee jaar een ETA aan te vragen, niet elke keer dat u het VK bezoekt.

Hoe het Britse ETA-systeem Zuid-Koreaanse reizigers zal beïnvloeden

Zodra de ETA van het VK in 2024 open is voor Zuid-Koreaanse burgers, moeten ze een geldige ETA krijgen voordat ze naar het VK reizen. Dit is ongeacht of ze aankomen met een vlucht, op een schip (bijvoorbeeld als onderdeel van een cruise) of over land, zoals via de spoortunnel die Groot-Brittannië met Frankrijk verbindt.

Een UK ETA is geldig voor de volgende reisdoelen:

 • Kort verblijf van minder dan zes maanden (180 dagen) voor toerisme, korte studie, bezoek aan vrienden en familie en toegestane zakelijke activiteiten en medische behandelingen.
 • Kort verblijf van maximaal drie maanden (90 dagen) op de visumconcessie voor creatieve werkers
 • Doorreizen door het Verenigd Koninkrijk (d.w.z. overstappen), al dan niet via de Britse grenscontrole

Om in aanmerking te komen voor een ETA moeten Zuid-Koreanen aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • Onderdaan zijn van een land dat een visumvrijstellingsstatus heeft met het Verenigd Koninkrijk. Zuid-Korea staat op de lijst van landen waarvan de burgers een ETA nodig hebben om naar het Verenigd Koninkrijk te reizen.
 • Beschikken over een biometrisch paspoort dat nog minstens zes maanden geldig is na de geplande vertrekdatum uit het VK.
 • Niet van plan bent om langer dan zes maanden in het Verenigd Koninkrijk te verblijven, werken of studeren.
 • Geen strafblad hebben en in het verleden geen immigratieovertredingen hebben begaan in het Verenigd Koninkrijk of elders.

Alle reizigers, zelfs kinderen en baby’s, moeten een geldige ETA hebben voordat ze naar het Verenigd Koninkrijk reizen. Ouders en voogden kunnen een ETA aanvragen voor hun kinderen.

Personen met een strafblad, een gevangenisstraf van meer dan 12 maanden of een geschiedenis van immigratieovertredingen in het Verenigd Koninkrijk of elders komen mogelijk niet in aanmerking voor een ETA. Het kan zijn dat ze in plaats daarvan een visum voor het Verenigd Koninkrijk moeten aanvragen.

Het nieuwe ETA-systeem heeft geen gevolgen voor Zuid-Koreaanse burgers die van plan zijn om langer dan zes maanden in het Verenigd Koninkrijk te werken of te verblijven. Ze hebben nog steeds een geschikt Brits visum nodig.

Vereisten voor het aanvragen van een UK ETA voor Zuid-Koreanen

Zuid-Koreaanse burgers die in aanmerking komen voor een UK ETA moeten de volgende aanvraagvereisten voorbereiden:

 • Een biometrisch paspoort uitgegeven door Zuid-Korea, waarvan de burgers geen visum nodig hebben om naar het Verenigd Koninkrijk te reizen voor korte reizen.
 • Een recente digitale pasfoto
 • Een geldig e-mailadres
 • Een werkende elektronische betaalmethode, zoals creditcard of bankpas, Apply Pay of Google Pay

UK ETA aanvragen

Zuid-Koreaanse burgers kunnen online een ETA aanvragen via de officiële website of app van de Britse overheid. Het invullen van de UK ETA-aanvraag neemt slechts enkele minuten in beslag. Het is volledig online of papierloos, dus er is geen persoonlijk bezoek nodig aan consulaten of visumkantoren.

Voordat je een ETA aanvraagt, moet je ervoor zorgen dat je aan alle vereisten en benodigde informatie voldoet. Hier is een stap-voor-stap handleiding voor hoe Zuid-Koreaanse burgers een aanvraag kunnen indienen.

 1. Upload of maak een foto van het paspoort waarmee u naar het Verenigd Koninkrijk reist. Zorg ervoor dat je de foto en de twee regels met cijfers en letters onderaan toevoegt.
 2. Upload een recente pasfoto of maak een foto met de camera van je apparaat, als die er is. Afbeeldingen moeten worden opgeslagen als jpeg-bestand of met de bestandsextensie .jpg. Kinderen van negen jaar en jonger hoeven geen pasfoto te uploaden.
 3. Vul alle vereiste informatie in. Dit zijn onder andere persoonlijke gegevens (zoals naam en geboortedatum), paspoortgegevens, werkgegevens, huisadres en contactgegevens.
 4. Beantwoord vragen over veiligheid en geschiktheid. Net als alle andere bezoekers van het Verenigd Koninkrijk, moeten Zuid-Koreaanse ETA-aanvragers naar waarheid hun strafblad, eerdere immigratieovertredingen en alle associaties met of lidmaatschap van onwettige of illegale groepen of organisaties bekendmaken.
 5. Betaal de UK ETA-aanvraag online. Een UK ETA-aanvraag kost £10 per stuk. Om de aanvraag te voltooien, moet je de kosten online betalen met een creditcard of bankpas, Apple Pay of Google Pay.

Nadat je je UK ETA online aanvraag hebt ingediend, ontvang je een bevestiging via het e-mailadres dat je hebt opgegeven.

Tips voor het aanvragen van een UK ETA

Volg deze richtlijnen voor een snelle en efficiënte UK ETA online aanvraag om veelgemaakte fouten te voorkomen.

 • Zorg voor duidelijke foto’s van hoge kwaliteit van je paspoort en van jezelf of maak ze zelf. Zorg ervoor dat de foto’s voldoen aan de specificaties voor pasfoto’s en in full-color zijn, zonder filters of effecten.
 • Zorg ervoor dat je correcte gegevens verstrekt en zo nauwkeurig mogelijk bent. Het geven van valse of onjuiste informatie en zelfs het achterhouden van informatie kan leiden tot vertragingen of het afwijzen van je aanvraag.
 • Controleer vooraf of je online betaalmethode werkt en of je genoeg geld hebt om de aanvraag online te betalen.
 • Zorg ervoor dat je de gegevens van je sollicitatie bekijkt en dubbel controleert voordat je ze indient.

Zuid-Koreaanse reizigers die schrijffouten in hun ETA-aanvraag moeten corrigeren, kunnen de aanvraag opnieuw indienen en de vergoeding opnieuw betalen. Dit wordt echter alleen aanbevolen als ze er zeker van zijn dat er slechts kleine fouten zijn gemaakt en deze de reden zijn voor de mogelijke afwijzing van de aanvraag.

Een ETA verwerken en ontvangen

Bij het indienen van een ETA-aanvraag in het VK zal het systeem de ingediende gegevens vergelijken met verschillende veiligheidsdatabases in het VK en wereldwijd om te controleren of de aanvrager in aanmerking komt voor een ETA.

Een beslissing over een ETA-aanvraag wordt gewoonlijk binnen drie dagen (72 uur) na indiening naar het e-mailadres van de aanvrager gestuurd. Terwijl sommige reizigers binnen enkele minuten na hun aanvraag een beslissing krijgen, zijn er anderen die meer dan drie dagen moeten wachten.

Zuid-Koreaanse burgers wordt aangeraden om een UK ETA aan te vragen voordat ze hun reis naar het Verenigd Koninkrijk boeken om vertragingen en andere problemen met hun reis te voorkomen.

Individuen die een ETA voor het Verenigd Koninkrijk geweigerd wordt, betekent niet noodzakelijk dat ze het land niet kunnen bezoeken. Ze kunnen nog steeds een geschikt visum aanvragen om naar het Verenigd Koninkrijk te reizen. Het verkrijgen van een Brits visum is echter een ingewikkelder proces en kan langer duren dan het verkrijgen van een ETA. Het is essentieel om je reisplannen hierop aan te passen.

Reizen met een UK ETA voor Zuid-Koreaanse burgers

Een UK ETA is digitaal gekoppeld aan het paspoort van een persoon. Het is twee jaar geldig of, als dat eerder is, tot de vervaldatum van het paspoort. Met een geldige ETA zijn meerdere korte bezoeken mogelijk, die elk maximaal zes maanden per bezoek duren. Een Zuid-Koreaanse reiziger moet een nieuwe ETA aanvragen nadat de vergunning of het paspoort is verlopen, afhankelijk van wat het eerst komt, om naar het Verenigd Koninkrijk te mogen blijven reizen.

Vertrek naar het Verenigd Koninkrijk

Omdat het een elektronisch document is, hoeven reizigers geen fysieke kopie van hun ETA mee te nemen. Zuid-Koreaanse reizigers met meerdere paspoorten moeten ervoor zorgen dat ze naar het Verenigd Koninkrijk reizen met hetzelfde paspoort dat gebruikt is bij de aanvraag.

Voordat je aan boord van het vliegtuig, het schip of de trein gaat, controleren vervoerders of je de juiste toestemming hebt om te reizen door je paspoort te scannen. Ze laten alleen Zuid-Koreaanse reizigers aan boord die naar het Verenigd Koninkrijk reizen en een goedgekeurde Britse ETA of visum kunnen overleggen. Degenen die nog wachten op de beslissing over hun ETA-aanvraag mogen ook niet aan boord.

Aankomst in het Verenigd Koninkrijk

Een goedgekeurde UK ETA garandeert geen toestemming om het Verenigd Koninkrijk binnen te komen. Bij aankomst moeten Zuid-Koreaanse burgers met een geldige ETA hun identiteitsdocumenten inleveren bij de UK Border Force of door een elektronische paspoortpoort (eGate) gaan, indien beschikbaar.

Wees bereid om bij aankomst een bewijs te laten zien van verder reizen of een ticket om het VK binnen zes maanden te verlaten. Reizigers met een ETA moeten ook kunnen aantonen dat ze financieel in staat zijn om hun verblijf in het VK en hun reis naar huis te betalen.

Immigratieambtenaren kunnen reizigers de toegang tot het Verenigd Koninkrijk weigeren, zelfs als ze een ETA hebben, als ze niet slagen voor een grenscontrole of niet voldoen aan andere toegangsvoorwaarden.

Eenmaal voorbij de grensbewaking kunnen Zuid-Koreaanse burgers met een geldig ETA vrij reizen tussen Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland.

Binnen de vier samenstellende landen van het Verenigd Koninkrijk kunnen Zuid-Koreaanse bezoekers gebruikmaken van verschillende vervoersmiddelen, zoals treinen, veerboten en lokale vluchten. Voordat ze aan boord gaan van een veerboot of een binnenlandse vlucht binnen het Verenigd Koninkrijk, hoeven ze alleen een identiteitsbewijs te laten zien, meestal een paspoort of rijbewijs.

Een UK ETA is niet geldig in Ierland of andere Europese landen.

Een ETA voor het VK geeft geen toegang tot de Republiek Ierland, een apart land, en andere Europese landen. Het Verenigd Koninkrijk is geen lid van de Europese Unie of van de Gemeenschappelijke Reiszone van Schengen.

Zuid-Koreanen die Ierland of andere Europese landen willen bezoeken, moeten voor het boeken van hun reis informeren naar de inreisvereisten van het land.

Reizigers kunnen de UK ETA FAQ’s bekijken voor meer informatie over de UK ETA.