UK Opent Ballot voor 3.000 Indiase Young Professional Scheme Visums

| februari 22, 2024
UK Opent Ballot voor 3.000 Indiase Young Professional Scheme Visums

De Britse Hoge Commissie in India kondigde dit jaar de opening aan van de visumregeling voor Indiase Young Professionals.

Het stemsysteem werd geopend op 20 februari 2024 en zal sluiten op 22 februari 2024 om 14:30 PM India Standard Time.

De Britse overheid biedt dit jaar 3.000 plaatsen aan voor jonge Indiërs die in aanmerking komen voor de regeling.

Wat is het India Young Professionals Scheme?

Het Verenigd Koninkrijk introduceerde het visum voor het India Young Professionals Scheme voor het eerst in 2023.

Indiase burgers tussen 18 en 30 jaar oud kunnen hierdoor maximaal twee jaar in het Verenigd Koninkrijk wonen en werken.

De meeste van de 3.000 plaatsen voor het visum zullen worden ingevuld bij de stemming in februari, en de resterende plaatsen zullen in juli worden ingevuld.

Voordat een visum kan worden aangevraagd, moeten personen eerst worden geselecteerd via het stemsysteem.

Om deel te nemen aan het stemsysteem moet men voldoen aan de volgende toelatingsvoorwaarden:

  • Indiaas staatsburger of staatsburger zijn
  • 18 tot 30 jaar oud zijn
  • Ten minste 18 jaar oud zijn op de datum van uw reis naar het Verenigd Koninkrijk
  • Een kwalificatie hebben op het niveau van een bachelordiploma of hoger of op niveau 6, 7 of 8 van het Regulated Qualifications Framework.
  • £2.530 aan spaargeld hebben om zichzelf te onderhouden in het Verenigd Koninkrijk
  • Heeft geen afhankelijke personen onder de 18 jaar of onder uw hoede

Het is belangrijk om op te merken dat jonge professionals alleen moeten deelnemen aan het stemsysteem als ze van plan zijn om het visum aan te vragen.

Het visum voor het India Young Professionals Scheme kost £298 en de toeslag voor gezondheidszorg in het Verenigd Koninkrijk is £1.552.

Zodra aan alle voorwaarden is voldaan, moeten personen hun naam, geboortedatum, paspoortgegevens, scan of foto van hun paspoort, telefoonnummer en e-mailadres opgeven.

Deelname aan het stemsysteem is gratis, maar je kunt maar één inzending per persoon doen. Succesvolle inzendingen worden willekeurig gekozen.

De Britse overheid zal succesvolle aanvragers binnen twee weken na sluiting van de stemming een e-mail sturen met het verzoek een visum aan te vragen.

Geselecteerde jonge professionals moeten het visum aanvragen binnen de deadline die in hun uitnodigingsmail staat vermeld. Dit is meestal 30 dagen na ontvangst van de e-mail.

Ze moeten ook binnen zes maanden na het aanvragen van hun India Young Professionals Scheme visum naar het Verenigd Koninkrijk reizen.

Hoe het zich verhoudt tot andere mobiliteitsprogramma’s voor jongeren in het Verenigd Koninkrijk

Het India Young Professionals Scheme is vergelijkbaar met andere Youth Mobility Schemes (YMS) in het Verenigd Koninkrijk.

Het is wederkerig, wat betekent dat gekwalificeerde Britse burgers maximaal twee jaar in India kunnen wonen en werken.

Houders van een visum in het kader van het India Young Professionals Scheme kunnen studeren en werken in het Verenigd Koninkrijk om in hun levensonderhoud te voorzien tijdens hun verblijf in het land.

Net als andere mobiliteitsprogramma’s voor jongeren is het geen route naar een werkvisum of vestiging in het Verenigd Koninkrijk.

Ze kunnen niet werken als professionele sporters, de meeste uitkeringen niet aanvragen en hun verblijf niet verlengen.

Ze mogen ook geen personen ten laste meenemen via de regeling. Hun eventuele gezinsleden moeten een apart Brits visum aanvragen en krijgen als ze zich bij hen willen voegen in het Verenigd Koninkrijk.

In tegenstelling tot andere Britse jongerenmobiliteitsprogramma’s moeten aanvragers echter een bachelordiploma of hoger hebben of een gelijkwaardig buitenlands diploma.

Het is ook niet de enige regeling voor jongerenvisa die het stemsysteem gebruikt. Onderdanen van Taiwan en Hong Kong gebruiken dit systeem ook.

Uitbreiding van het Britse mobiliteitsprogramma voor jongeren

Sinds vorig jaar heeft de Britse overheid haar mobiliteitsprogramma’s voor jongeren uitgebreid.

Hierdoor kunnen meer jongeren het leven in het Verenigd Koninkrijk ervaren en worden de nauwe banden tussen de deelnemende partnerlanden versterkt.

Daarnaast kunnen veel jonge Britten via deze programma’s ook deelnemen aan levensveranderende ervaringen in partnerlanden.

In 2023 zijn de wederkerigheidsovereenkomsten van YMS voor Australische en Canadese jongeren uitgebreid tot 7.000 deelnemers per jaar.

Meer jongeren uit deze landen en Nieuw-Zeeland kunnen ook deelnemen dankzij de verruimde leeftijdsgroep.

Jongeren uit Australië, Canada en Nieuw-Zeeland hebben nu de mogelijkheid om hun YMS-visum met een jaar te verlengen na de oorspronkelijke periode van twee jaar.

Aan de andere kant is het jaarlijkse wederzijdse quotum van Japan gestegen tot 6.000, terwijl Zuid-Korea tot 5.000 slots per jaar heeft.

Jonge burgers uit Japan en Zuid-Korea hoeven nu ook niet langer een stembiljet in te vullen voordat ze het YMS-visum aanvragen.

Ten slotte zorgen de nieuwe wederzijdse overeenkomsten van het Verenigd Koninkrijk met Andorra en Uruguay voor respectievelijk 100 en 500 extra plaatsingen per jaar in het uitgebreide YMS-programma.