UK ETA voor burgers van Mauritius: Een complete gids

De Britse regering heeft onlangs aangekondigd dat er een nieuw systeem voor elektronische reisvergunningen (ETA) zal worden ingevoerd voor reizigers die vrijgesteld zijn van visumplicht. Het systeem, dat naar verwachting eind 2024 volledig operationeel zal zijn, zal alle reizigers zonder visum verplichten om een ETA te verkrijgen voordat ze naar het Verenigd Koninkrijk reizen. Hoewel de volledige details van het nieuwe systeem nog niet bekend zijn gemaakt, wordt verwacht dat het aanvraagproces relatief eenvoudig zal zijn en dat de meeste mensen hun ETA online zullen kunnen krijgen. Lees verder voor meer informatie over de ETA van het VK voor inwoners van Mauritius en wat de gevolgen zijn voor het reizen.

Wat is de ETA voor burgers van Mauritius?

Vanaf 2023 moeten alle bezoekers die vanuit Mauritius naar het Verenigd Koninkrijk reizen een Electronic Travel Authorisation aanvragen. Een ETA is een elektronisch opgeslagen verslag van de inklaring van een reiziger dat gekoppeld is aan zijn paspoort. De informatie in een ETA omvat biografische gegevens, zoals de naam, geboortedatum, nationaliteit en paspoortgegevens van de reiziger.

Er zijn al een paar landen met een vergelijkbaar autorisatiesysteem, waaronder Canada, Australië en de Verenigde Staten. Het Mauritiaanse paspoort staat op de 32e plaats als het gaat om wereldwijde mobiliteit – dit betekent dat Mauritianen 145 landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk, kunnen binnenkomen zonder visum of met een visum bij aankomst. Zodra het nieuwe ETA-systeem volledig is ingevoerd, mag geen enkele Mauritiaanse reiziger het Verenigd Koninkrijk binnenkomen zonder een geldig ETA – of dit nu over zee, over land of door de lucht is.

Hoe lang blijft de ETA voor burgers van Mauritius geldig?

De ETA van het Verenigd Koninkrijk voor burgers van Mauritius is zes maanden geldig. De geldigheid begint te tellen vanaf de dag dat de ETA is afgegeven. Dit kan een groot nadeel zijn voor mensen die niet van plan zijn om het VK in de komende paar dagen te bezoeken, omdat hun verblijf in het VK zal worden verkort, afhankelijk van hoeveel dagen er nog over zijn op hun ETA.

De Amerikaanse ESTA is twee jaar geldig, de Australische ETA is één jaar geldig en de Canadese eTA is vijf jaar geldig. Reizigers uit Mauritius die deze landen vaak bezoeken, moeten voor hun reis de juiste ETA aanvragen. De verschillende geldigheidsperioden kunnen verwarrend zijn, dus het is belangrijk voor Mauritianen om voor de reis de vereisten van het land van bestemming of doorreis te controleren.

Wat kunnen burgers van Mauritius doen in het Verenigd Koninkrijk met een ETA?

Mauritiaanse burgers die naar het Verenigd Koninkrijk willen reizen voor zaken, plezier of doorreis kunnen een ETA aanvragen. Kortdurende studies van minder dan zes maanden zijn toegestaan met een ETA, maar werken niet. Wie in het Verenigd Koninkrijk wil werken, moet het juiste werkvisum aanvragen. Zakelijke activiteiten die zijn toegestaan met een ETA zijn onder andere het bijwonen van zakelijke bijeenkomsten en conferenties, het onderhandelen over contracten en het deelnemen aan handelsbeurzen of tentoonstellingen.

Plezierdoeleinden omvatten toerisme, vrienden en familie bezoeken en deelnemen aan sportieve en culturele evenementen. Mauritiaanse burgers die reizen op een ETA moeten een geldig paspoort hebben met een vervaldatum van ten minste zes maanden. Ze moeten ook genoeg geld hebben om zichzelf te onderhouden tijdens hun verblijf in het Verenigd Koninkrijk. Als u voor zakelijke doeleinden reist, moet u mogelijk bewijs overleggen van zakelijke activiteiten in het Verenigd Koninkrijk.

ETA-vereisten voor burgers van Mauritius

Behalve een geldig elektronisch paspoort mogen Mauritiaanse burgers geen strafblad of aanklacht wegens terrorisme hebben. Daarnaast mogen reizigers uit Mauritius geen eerdere overtredingen van het immigratiebeleid hebben begaan, niet alleen in het Verenigd Koninkrijk maar ook in andere landen die ze hebben bezocht. ETA-aanvragers moeten ook van plan zijn om minder dan zes maanden in het VK te blijven en een online aanvraag invullen. Voordat reizigers aan boord van hun vlucht gaan, moeten ze een goedgekeurde ETA hebben.

Voldoen aan al deze vereisten is echter geen garantie voor toegang tot het Verenigd Koninkrijk. Een grenswachter kan verder onderzoek doen als hij zich zorgen maakt over de bedoelingen van een reiziger of als hij denkt dat een bezoeker een risico vormt voor de openbare veiligheid. Extra controles of onderzoeken kunnen de toegang tot het Verenigd Koninkrijk vertragen, dus reizigers wordt aangeraden om mee te werken en extra tijd te nemen aan de grens.

In aanmerking komende ETA voor staatsburgers van Mauritius

Mauritius behoort al tot de 92 landen die in aanmerking komen voor het ETA-programma. Mauritiaanse burgers die meer dan één nationaliteit hebben, moeten echter hun andere nationaliteiten aangeven. Daarnaast moeten ze hun paspoort- en ID-nummers doorgeven die door deze nationaliteiten zijn uitgegeven, aangezien de autoriteiten van het VK een volledig overzicht moeten hebben van de identiteit en nationaliteit van de reiziger.

UK ETA Aanvraagprocedure

De ETA-aanvraag voor het Verenigd Koninkrijk wordt volledig online gedaan, waardoor het eenvoudig is om toegang tot het Verenigd Koninkrijk aan te vragen. Het hele proces kan in slechts enkele minuten worden voltooid en zodra de aanvraag is ingediend, wordt meestal binnen enkele werkdagen een beslissing meegedeeld. Om de aanvraag in te vullen, moeten reizigers uit Mauritius een aantal persoonlijke basisgegevens en paspoortgegevens verstrekken. Wie nog steeds een traditioneel paspoort gebruikt, moet eerst een biometrisch paspoort aanvragen bij de bevoegde Mauritiaanse instantie.

Aanvragers moeten ook informatie geven over hun huidige werksituatie, inclusief de contactgegevens van hun werkgever. Daarnaast krijgen aanvragers een aantal vragen om te bepalen of ze in aanmerking komen voor de ETA. Voorbeelden van deze vragen zijn of ze ooit veroordeeld zijn voor een misdrijf of medische aandoeningen hebben die speciale aandacht vereisen. Het naar waarheid en nauwkeurig beantwoorden van deze vragen is cruciaal voor een succesvolle sollicitatieprocedure.

Hoeveel bedragen de kosten voor een ETA-aanvraag in het Verenigd Koninkrijk?

De kosten voor de ETA-aanvraag in het VK zijn nog niet vastgesteld. Omdat er echter geen aanvragen worden ingediend zonder de juiste vergoeding te betalen, is een creditcard of bankpas vereist. Zodra de betaling is gelukt, gaat de aanvraag naar de beoordelingsfase. Als er gegevens ontbreken of onjuist zijn, wordt de aanvraag afgewezen. Aanvragers kunnen een nieuwe aanvraag indienen of in plaats daarvan een visum aanvragen.

Voor hoeveel reizigers heeft het Britse ETA-systeem gevolgen?

Het Britse ETA-systeem heeft naar schatting gevolgen voor 30 miljoen reizigers per jaar. De impact zal echter beperkt zijn, aangezien de aanvraagprocedure online zal verlopen en binnen een paar dagen zal worden goedgekeurd of afgewezen. Met een ETA mogen reizigers het Verenigd Koninkrijk binnen zes maanden meerdere keren binnenkomen. De vier landen in het Verenigd Koninkrijk die bezoekers met de ETA kunnen verkennen zijn Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland.

Kunnen reizigers overstappen op een Brits visum nadat ze het Verenigd Koninkrijk zijn binnengekomen met een ETA?

Nee, dat is niet mogelijk. Reizigers uit Mauritius die langer dan zes maanden in het Verenigd Koninkrijk willen verblijven, moeten het juiste visum aanvragen voordat ze aan boord van hun vlucht gaan. Eenmaal in het VK mogen reizigers een verlopen ETA niet verlengen. Wie zijn ETA overschrijdt, kan boetes en deportatie krijgen. Reizigers uit Mauritius wordt aangeraden de UK ETA FAQ te bekijken voor aanvullende informatie.