Alles wat u moet weten over de ETA-aanvraagprocedure in het Verenigd Koninkrijk

Als je van plan bent om binnenkort naar het Verenigd Koninkrijk (VK) te gaan, heb je misschien een Electronic Travel Authorization (ETA) nodig.

Een ETA is de nieuwe digitale reisvergunning van het Verenigd Koninkrijk die nodig is voor personen die het Verenigd Koninkrijk kunnen bezoeken zonder visum. Het kost £ 10 per stuk en is twee jaar geldig, waardoor meerdere korte bezoeken van maximaal zes maanden mogelijk zijn.

Het is geen visum, dus het aanvragen van een UK ETA is veel eenvoudiger en sneller. Het is een volledig online proces via de officiële website of app van de Britse overheid. Aanvragers hoeven niet naar een visumkantoor om een ETA aan te vragen.

Het verkrijgen van een UK ETA gaat snel en gemakkelijk omdat het proces volledig online verloopt. Hier kun je alles te weten komen over de ETA-aanvraagprocedure.

Uw sollicitatie starten

Reizigers met een paspoort uit de volgende landen kunnen een aanvraag indienen:

 • Bahrein
 • Jordan
 • Koeweit
 • Oman
 • Qatar
 • Saoedi-Arabië
 • Verenigde Arabische Emiraten

Als u momenteel zonder visum naar het Verenigd Koninkrijk reist, hebt u geen UK ETA nodig totdat uw land aan de bovenstaande lijst is toegevoegd.

Nu solliciteren

Wanneer moet u een UK ETA aanvragen?

Reizigers wordt aangeraden om ten minste drie dagen voor vertrek een ETA voor het Verenigd Koninkrijk aan te vragen.

Aanvragers ontvangen doorgaans binnen ongeveer drie dagen een beslissing over hun ETA-aanvraag, een goedkeuring of een afwijzing. Sommige aanvragers ontvangen de beslissing over hun ETA-aanvraag eerder dan drie dagen. Bij anderen kan het echter meer dan drie dagen duren.

Reizigers moeten een geldige UK ETA hebben voordat ze naar het Verenigd Koninkrijk reizen, dus vraag er vooraf een aan om vertragingen of andere problemen te voorkomen.

Vervoerders en grensbeambten laten reizigers niet aan boord van een vliegtuig, veerboot, trein of voertuig met bestemming het VK als ze geen geldige ETA hebben. Degenen die nog steeds wachten op een ETA-beslissing worden ook geweigerd.

Vereisten voor het aanvragen van een UK ETA

Zoals bij elke aanvraagprocedure geldt ook hier dat het sneller en eenvoudiger is om alle vereisten van tevoren klaar te hebben.

Hier is een lijst van wat u moet voorbereiden voordat u een ETA aanvraagt voor het VK:

 • Een geldig, biometrisch paspoort uitgegeven door een land dat in aanmerking komt voor visumvrij reizen naar het Verenigd Koninkrijk.
 • Een recente digitale pasfoto van hoge kwaliteit
 • Een geldig e-mailadres
 • Een werkende elektronische betaalmethode, zoals een credit- of debetkaart, Apple Pay of Google Pay

Een ETA voor het VK aanvragen

Voltooi de UK ETA aanvraagprocedure snel. Je sessie verloopt als je 20 minuten inactief of inactief bent.

Als dit gebeurt, moet u het proces opnieuw starten en de vereiste informatie opnieuw invullen. De website of app slaat geen eerder ingevoerde of ingediende gegevens op tijdens een inactieve of geannuleerde sessie.

Hier zijn de stapsgewijze instructies voor het online aanvragen van een UK ETA.

STAP 1: Upload of maak een foto van het paspoort waarmee u naar het Verenigd Koninkrijk reist.

Het paspoort van een aanvrager bepaalt zijn identiteit en nationaliteit. Je moet een paspoort hebben dat is uitgegeven door een land dat een visumvrijstellingsstatus heeft met het Verenigd Koninkrijk en waarvan de burgers zonder visum naar het Verenigd Koninkrijk kunnen reizen. Het moet ten minste zes maanden geldig zijn of binnen inreis en uitreis uit het VK.

Idealiter zou het paspoort nog minstens twee jaar geldig moeten zijn om de kosten van een geldige UK ETA te maximaliseren.

Gebruik geen fotokopie van je paspoort. Zorg ervoor dat de foto alle relevante informatie op je paspoort vastlegt. Dit omvat de hele identiteitspagina, inclusief de foto en de twee regels met cijfers en letters onderaan.

STAP 2: Upload een recente pasfoto of maak een foto met de camera van je toestel.

Het moet een duidelijke foto van hoge kwaliteit zijn. Net als bij een pasfoto kijk je naar de camera met je hoofd recht en je schouders binnen het kader. Verwijder brillen als ze verblinden en hoofdbedekking, tenzij dit om religieuze of medische redenen is.

De foto die je uploadt moet in full color zijn, niet zwart-wit, liggend of horizontaal perspectief, en zonder filters of effecten. Nogmaals, gebruik een originele afbeelding, geen screenshot of fotokopie. De foto moet worden opgeslagen als jpeg-bestand of met de bestandsextensie .jpg.

De exacte fotospecificaties zijn vereist voor kinderen van tien jaar en ouder of als je een ETA aanvraagt voor iemand anders. Kinderen van negen jaar en jonger hebben geen scan of foto van hun gezicht nodig.

STAP 3: Vul de benodigde informatie in en beantwoord de veiligheidsvragen.

Het is cruciaal om accurate en waarheidsgetrouwe antwoorden te geven. Dit omvat adres, werkgegevens, eventuele andere nationaliteiten die u hebt, indien van toepassing, en gegevens die verband houden met de veiligheidssituatie, zoals uw strafblad en immigratiegeschiedenis uit het verleden.

Het online aanvraagformulier staat het gebruik van speciale tekens toe, maar vertrouwt voornamelijk op het Engelse alfabet. Hier is een lijst met informatie die aanvragers moeten verstrekken bij het aanvragen van een ETA voor het VK.

Persoonlijke informatie

 • Voornaam, tweede voornaam en achternaam of familienaam: aanvragers zonder voor- of achternaam kunnen het veld leeg laten of FNU of LNU invullen voor “Voornaam onbekend” of “Achternaam onbekend”. Het veld voor de middelste naam is optioneel. Aanvragers zonder tweede voornaam hoeven deze niet in te vullen.
 • Geboortedatum: Dit is de datum waarop de aanvrager is geboren.
 • Geslacht: Aanvragers kunnen kiezen uit man, vrouw of anders.

Paspoortgegevens

 • Land van staatsburgerschap: Het land dat het paspoort heeft uitgegeven waarmee de aanvrager naar het Verenigd Koninkrijk reist.
 • Paspoortnummer: Het nummer op de identiteitspagina van het paspoort waar persoonlijke gegevens staan.
 • Afgiftedatum paspoort: de datum waarop het paspoort is afgegeven aan de aanvrager.
 • Vervaldatum paspoort: de datum waarop het paspoort verloopt.
 • Andere nationaliteiten of nationaliteiten, indien van toepassing: Andere paspoortnummers, nationale ID-nummers van de aanvrager en de uitgiftedatum en vervaldatum van andere paspoorten of nationale ID’s.

Contactgegevens

 • Thuisadres. Het huisadres, de stad, het land en de postcode van de aanvrager, indien van toepassing.
 • E-mailadres: Het e-mailadres van de aanvrager of de persoon die een aanvraag indient voor een aanvrager, zoals een ouder of wettelijke voogd die een aanvraag indient namens een kind.
 • Telefoonnummer: Het telefoon- of mobiele nummer van de aanvrager of de persoon die een aanvraag indient voor een aanvrager, zoals een ouder of wettelijke voogd die een aanvraag indient namens een kind

Werkinformatie

 • Naam werkgever: Indien in dienst, de naam van de werkgever van de aanvrager
 • Adres werkgever: Het adres van de werkgever van de aanvrager.
 • E-mailadres werkgever: Het e-mailadres van de werkgever van de sollicitant
 • Telefoonnummer werkgever: Het mobiele nummer of telefoonnummer en de landcode van de werkgever van de aanvrager

Vragen over subsidiabiliteit

 • Vorige immigratiegeschiedenis. Dit omvat details over grensvergunningen of visumweigeringen.
 • Strafblad. Dit kunnen kleine of grote gewelddadige en niet-gewelddadige strafbare feiten zijn.
 • Terroristische activiteiten en aanklachten. Deze vragen gaan over banden, verenigingen, lidmaatschappen, activiteiten en aanklachten tegen terroristen of illegale groepen.
 • Vragen over gezondheid. Dit kunnen eerdere of bestaande infecties, vaccinaties of andere vaccinaties zijn.

Het ETA-aanvraagformulier vereist momenteel geen reisgegevens of financiële vereisten.

Als dit echter aan de grens wordt gevraagd, moeten aanvragers bereid zijn om bewijs te laten zien van de duur van hun verblijf in het Verenigd Koninkrijk of van hun financiële draagkracht om zichzelf te onderhouden tijdens hun verblijf en reis naar huis.

STAP 4: Betaal voor de aanvraag.

Een UK ETA-aanvraag kost £10 per stuk en moet online worden betaald om de aanvraagprocedure te voltooien.

Om online te betalen, moet je het nummer van je creditcard of bankpas, de naam op de kaart, de vervaldatum en de CVV-code opgeven. Je kunt ook je Apple Pay en Google Pay gegevens invoeren om te betalen voor de ETA applicatie.

STAP 5: Dien uw aanvraag in en wacht op uw UK ETA beslissing.

Zodra je met succes je ETA-aanvraag hebt betaald en ingediend, wordt er een ontvangstbevestiging gestuurd naar het e-mailadres dat je hebt opgegeven.

Bij het indienen van een ETA-aanvraag controleert het systeem of je alle vereiste informatie hebt ingevuld.

De door jou verstrekte gegevens worden dan automatisch vergeleken met verschillende veiligheidsdatabases in het Verenigd Koninkrijk en wereldwijd om te bepalen of je in aanmerking komt voor een ETA en of je naar het land mag reizen.

De verwerking van sommige aanvragen kan langer duren omdat de autoriteiten meer tijd nodig hebben om te controleren of je in aanmerking komt voor ETA, dus controleer je e-mail en houd je telefoonlijnen open.

Richtlijnen voor het invullen van het UK ETA-aanvraagformulier

Het invullen van een online aanvraagformulier is zo eenvoudig als het klinkt, maar er is veel ruimte voor fouten. Fouten of omissies in de Britse ETA-aanvraag, bewust of onbewust, kunnen leiden tot vertragingen in het ontvangen van een beslissing of afwijzing van uw ETA-aanvraag.

Om veelgemaakte fouten te voorkomen:

 • Bereid de documenten en benodigde informatie voor voordat je de aanvraagprocedure start.
 • Zorg voor duidelijke foto’s van hoge kwaliteit van je paspoort en van jezelf of maak ze zelf.
 • Zorg ervoor dat je alle vragen zorgvuldig leest en je antwoorden dubbel controleert.
 • Controleer vooraf of je elektronische betaalmethode genoeg geld heeft en goed werkt.

Zodra je je ETA-aanvraag hebt ingediend, kun je deze niet meer wijzigen of intrekken.

Aanvragers kunnen overwegen opnieuw een aanvraag in te dienen en de vergoeding opnieuw te betalen. Dit is de snelste en eenvoudigste manier om eventuele fouten in de aanvraag te corrigeren. Dit wordt echter alleen aanbevolen als je zeker weet dat je deze fouten kunt aanpakken.

Als de ETA-aanvraag wordt afgewezen, moet je een geschikt Brits visum aanvragen: een standaardvisum voor bezoekers, een visum voor tijdelijk creatief werk of een transitvisum. Het aanvragen van een visum voor het Verenigd Koninkrijk is ingewikkelder en duurt langer, dus misschien moet je je reisplannen hierop aanpassen.

Andere dingen om te overwegen in uw UK ETA aanvraag

Als de ETA wordt toegekend, is deze gekoppeld aan het paspoort van de persoon, dus zorg ervoor dat je reist met het paspoort dat je hebt gebruikt bij je aanvraag.

Het is ook belangrijk om te weten dat een geldige UK ETA geen garantie is voor toegang tot het Verenigd Koninkrijk. Reizigers met een ETA moeten zich nog steeds onderwerpen aan identiteitscontroles aan de Britse grens. Ze kunnen nog steeds worden geweigerd aan de grens als ze niet slagen voor een identiteitscontrole of voldoen aan andere toegangsvereisten.

Reizigers wordt ook aangeraden om juridische problemen te voorkomen voor hun reis naar het Verenigd Koninkrijk. Een botsing met de wet kan je ETA beïnvloeden.

Zelfs als je al een geldige elektronische reisvergunning hebt ontvangen, kunnen de autoriteiten je ETA nog steeds intrekken of annuleren als er nieuwe informatie verschijnt wanneer je paspoort aan de grens wordt gescand.