De ETA voor Salvadoraanse burgers: Wat u moet weten

Het nieuwe ETA-systeem van het Verenigd Koninkrijk wordt binnenkort van kracht, waardoor de reiservaring voor veel bezoekers verandert. Burgers van El Salvador behoren tot degenen die door het nieuwe programma zullen worden getroffen. In deze gids wordt uitgelegd hoe u een UK ETA aanvraagt, hoe het nieuwe systeem werkt en wat reizigers moeten weten voordat ze aan hun reis beginnen.

Wat is de Britse ETA voor Salvadoraanse burgers?

Hoewel ETA, wat staat voor Electronic Travel Authorisation, nieuw is voor het Verenigd Koninkrijk, hebben reizigers misschien al ervaring met soortgelijke programma’s. De regeling is gebaseerd op bestaande systemen in landen als de Verenigde Staten en Canada. Het maakt deel uit van het initiatief van de Britse regering om de grenzen te digitaliseren. Als het ETA-systeem klaar is, zal het de overheid meer inzicht geven in de bezoekers die naar het land komen. Het zal ook een sterker veiligheidsproces creëren, waardoor het gemakkelijker wordt om potentiële risico’s voor het Verenigd Koninkrijk te identificeren en te signaleren.

De ETA is geen visum en heeft een veel eenvoudigere aanvraagprocedure dan een visum. In plaats daarvan wordt het ingevoerd om het huidige systeem van visumontheffingen te vervangen. Het is een digitale reisvergunning. Houders van de Britse ETA voor Salvadoraanse burgers hebben toestemming om het Verenigd Koninkrijk binnen te komen.

Wat doet de ETA met reizigers uit Salvador?

El Salvador staat op de lijst van 92 landen die een visumvrijstellingsprogramma hebben met het Verenigd Koninkrijk. Burgers uit deze landen hoeven geen lange visumaanvraagprocedure te doorlopen als ze het Verenigd Koninkrijk willen bezoeken. Onder het nieuwe systeem hebben Salvadoraanse burgers nog steeds geen visum nodig voor een reis naar het Verenigd Koninkrijk. Ze moeten echter wel een ETA aanvragen voordat ze op reis gaan.

Sommige Salvadoraanse burgers gaan naar het Verenigd Koninkrijk met de bedoeling om er voor langere tijd te verblijven, te wonen of te werken. In deze situaties hebben ze momenteel een visum nodig. Dit zal in het nieuwe systeem niet veranderen. Reizigers die een visum nodig hebben, moeten een aparte visumaanvraagprocedure doorlopen, die losstaat van de ETA.

Salvadoraanse reizigers die niet van plan zijn om in het Verenigd Koninkrijk te werken en minder dan zes maanden in het land verblijven, kunnen dit echter wel doen met alleen een ETA. Veel reizigers komen naar het Verenigd Koninkrijk om van een vakantie te genieten, maar er zijn ook andere redenen om te reizen. Deze redenen zijn onder andere de volgende:

– Toerisme
– Zakenreizen
– Kortlopende cursussen of studieprogramma’s
– Vrienden en familie bezoeken
– Medische procedures

Reizigers die om een van deze redenen naar het Verenigd Koninkrijk komen, kunnen een ETA aanvragen. Sommige Salvadoraanse burgers willen misschien naar het Verenigd Koninkrijk komen om asiel aan te vragen. In dit geval is er een aparte aanvraagprocedure die ze moeten doorlopen.

De aanvraagprocedure voor ETA voor Salvadoraanse burgers in het Verenigd Koninkrijk

Zolang het ETA-systeem nog niet is afgerond, kan de informatie erover niet volledig worden geverifieerd. De Britse regering heeft informatie vrijgegeven over het geplande programma, maar dit kan nog veranderen. Toch is het de moeite waard om deze informatie te bekijken, omdat het reizigers een idee geeft van wat ze kunnen verwachten als het programma in werking treedt.

Het ETA-aanvraagformulier is alleen online beschikbaar. Aangezien de ETA deel uitmaakt van een digitaal systeem, worden er geen papieren alternatieven aangeboden. Enkele vereisten voor de ETA zijn vrijgegeven. Hoewel deze kunnen veranderen wanneer het systeem wordt geïntroduceerd, omvatten ze het volgende:

– Een geldig biometrisch paspoort van een land dat op de lijst staat. Afhankelijk van het land van uitgifte kan het zijn dat dit paspoort 3-6 maanden geldig moet zijn vanaf de geplande reisdatum.
– Een recente digitale pasfoto.
– persoonlijke informatie. Dit omvat gegevens zoals geboortedatum, arbeidsinformatie, contactgegevens, enz.
– De reden voor het bezoek van de reiziger aan het Verenigd Koninkrijk.
– Enkele details over de geplande reis naar het Verenigd Koninkrijk, zoals het adres terwijl je in het land bent.
– Creditcard of bankpas voor de ETA aanvraagkosten.
– Openbaarmaking van strafblad, historische immigratiemisdrijven en lidmaatschap van verboden organisaties of groepen.

Het laatste punt op deze lijst is bijzonder belangrijk. Een van de redenen waarom de ETA wordt ingevoerd is om te dienen als een screeningproces voor veiligheidsrisico’s. Van een aanvrager die als een bedreiging voor het Verenigd Koninkrijk wordt beschouwd, wordt de ETA-aanvraag afgewezen.

Verwerking van de UK ETA voor Salvadoraanse burgers

Onderdeel van de ETA-aanvraag is het betalen van een niet-restitueerbare vergoeding. Als dit bedrag niet volledig is betaald, wordt de aanvraag niet in behandeling genomen. Zodra de aanvraag volledig is en de vergoeding is betaald, wordt deze verwerkt. Er wordt een verwerkingstijd tot 72 uur verwacht, dus reizigers moeten hier rekening mee houden wanneer ze hun reis plannen.

Het is essentieel dat reizigers hun vertrekluchthaven bereiken met een volledig ingevulde en goedgekeurde ETA-aanvraag. Van vervoerders wordt verwacht dat ze een goedgekeurde ETA als vervoersvoorwaarde stellen. Als een reiziger geen UK ETA voor Salvadoraanse burgers heeft wanneer hij aankomt bij de gate, kan hem het recht worden ontzegd om aan boord van het vliegtuig te gaan.

Bij aankomst in het Verenigd Koninkrijk passeren reizigers de Britse grenscontrole. Ook hier moeten ze hun ETA laten zien. Als een ETA-aanvraag wordt afgewezen, kan de aanvrager in beroep gaan tegen de beslissing. Dit zal echter een langer proces zijn dan een standaardaanvraag. Een reiziger wiens ETA-aanvraag is afgewezen, kan ook een visum aanvragen, dat een veel langere verwerkingstijd heeft.

Reizen met de UK ETA voor Salvadoraanse burgers

De ETA geeft Salvadoraanse reizigers toestemming om tot zes maanden in het Verenigd Koninkrijk te verblijven. Het Verenigd Koninkrijk bestaat uit vier landen: Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland. Er is geen grenscontrole tussen deze landen, dus reizigers kunnen zich vrij bewegen tussen deze landen, ongeacht hun vervoermiddel. Deze toestemming geldt niet voor de Republiek Ierland, dat een onafhankelijk land is.

Het Verenigd Koninkrijk is geen lid van de gemeenschappelijke Schengen-reiszone of de Europese Unie. Een ETA heeft alleen gevolgen voor de mogelijkheid van een reiziger om het Verenigd Koninkrijk binnen te komen. Het is niet geldig in andere Europese landen, dus Salvadoranen die andere delen van Europa willen bezoeken als onderdeel van hun reis, moeten de relevante inreisvereisten bekijken. De EU is bezig met de invoering van een soortgelijk systeem, ETIAS. Ga voor meer informatie over de UK ETA naar de pagina Veelgestelde vragen.