UK ETA voor Kingston upon Hull en het effect op bezoekers

Kingston upon Hull, vaak vereenvoudigd als Hull, is een havenstad in Yorkshire. Het heeft een cruciale rol gespeeld in de geschiedenis van het Verenigd Koninkrijk, van de vroege conflicten in de Engelse Burgeroorlog tot de afschaffing van de slavernij. De stad groeide uit tot een welvarend visserij- en walvisvaartcentrum en heeft verschillende maritieme attracties voor bezoekers. Het kreeg een opmerkelijke impuls in 2017 toen het werd uitgeroepen tot UK’s City of Culture en gastheer was voor de Turner Prize. De historische oude binnenstad, musea en kustomgeving bieden een breed scala aan attracties om te bezoeken. Wie een reis naar Hull plant, moet zich op de hoogte stellen van de nieuwe ETA-vereisten voor reizen naar het Verenigd Koninkrijk. Ontdek de geschiedenis van de stad, de bezienswaardigheden en de sfeer, gevolgd door een gids voor de UK ETA voor Kingston upon Hull.

Kingston upon Hull – Een geschiedenis

Hull heeft een lange geschiedenis. Het werd voor het eerst opgeschreven in 1293 toen Edward I het de naam Kingston (Koningsstad) aan de rivier de Hull gaf. Het was belangrijk als strategisch knooppunt van de rivieren Hull en Humber, waarvan de laatste uitmondt in de Noordzee. De eigenlijke geschiedenis is veel ouder: het beruchte Grote Heidense Leger van de Vikingen bevolkte en doorkruiste de regio in de 9e eeuw op weg naar York. De handelsbetrekkingen groeiden gedurende de middeleeuwen als een poort tussen Europa en de Nieuwe Wereld.

Illustere beginjaren

Hoewel Hull een welvarende geschiedenis had onder William de la Pole en handelsfamilies, kreeg het een beruchte reputatie als vroeg conflictpunt in de Engelse Burgeroorlog. De stad koos de kant van de Parlementsleden en sloot haar poorten voor Koning Charles I toen deze in 1642 arriveerde voor steun. Dit escaleerde in een beleg dat leidde tot een vroege, dreigende nederlaag voor de Royalisten. Volgens de plaatselijke legende was de historische en nog steeds in bedrijf zijnde pub Ye Olde White Harte de plek waar dit verzet tegen de kroon werd beslist.

Een ander belangrijk moment in de geschiedenis van de stad is de associatie met de afschaffing van de slavernij. De plaatselijke politicus William Wilberforce startte in 1785 campagnes tegen de slavenhandel en bleef de rest van zijn leven tegen deze orthodoxie strijden. De Slave Trade Act werd in 1807 ondertekend, maar verbood alleen de slavenhandel binnen het Britse Rijk. Wilberforce zette zich verder in voor de volledige afschaffing van de slavernij, wat uiteindelijk na zijn dood gebeurde. Hull heeft verschillende Wilberforce-attracties, waaronder monumenten en zijn geboortehuis, nu het Wilberforce House Museum.

Van vissersglorie tot cultuurstad

Hull groeide in de 19e eeuw uit tot een belangrijk visserscentrum en een van de walvisvaartcentra van de wereld. Deze welvaart werd geëvenaard door het verkrijgen van de stadsstatus in 1897. Als belangrijke havenstad in het Verenigd Koninkrijk werd de stad tijdens de Tweede Wereldoorlog zwaar beschadigd door een bombardement dat 95% van de gebouwen in de stad verwoestte. Na de oorlog werd het er niet beter op, omdat de visindustrie achteruit ging na een reeks confrontaties over visrechten, die bekend staan als de kabeljauwoorlogen.

Hull kreeg nationale bekendheid toen het in 2017 werd uitgeroepen tot Cultuurstad. Dit legde de nadruk op de bestaande culturele attracties van Hull, waaronder het Museums Quarter, The Deep aquarium, Ferens Art Gallery en Hull Truck Theatre. Nieuwe culturele evenementen en de vernieuwing van historische gebieden zoals Hull Marina en de Fruit Market leidden tot nieuwe galerieën, festivals en eetgelegenheden die je vandaag de dag kunt ontdekken.

Attracties in Hull

Kingston upon Hull heeft een scala aan attracties, van historische en bewaard gebleven hoekjes zoals de Old Town tot moderne theaters, winkels en kunstruimtes.

De oude stad en het Museumkwartier

https://goo.gl/maps/KLoRabdf7hh8rEpM8

De oude binnenstad van Hull is een van de weinige delen van de stad die de verwoesting van de Tweede Wereldoorlog heeft overleefd. Hier bieden Georgiaanse straten een kijkje in het welvarende, mercantiele verleden van de stad. Er zijn voedselmarkten zoals Trinity Market en historische pubs, evenals de straat met kinderkopjes met de ongebruikelijke naam Land of Green Ginger. De Old Town gaat over in het Museums Quarter, waar het Wilberforce House, het Streetlife Museum of Transport en het Hull and East Riding Museum zijn gevestigd.

Ferens Kunstgalerie

https://goo.gl/maps/8vr2zZvNGrZRKTTn7

Ferens Art Gallery is het belangrijkste kunstmuseum van Hull. De galerie biedt onderdak aan schilderijen van Europese oude meesters en 20e-eeuwse Britse kunstenaars en werd in 2017 gerenoveerd toen het onderdak bood aan de Turner Prize. Het bevindt zich op Queen Victoria Square, naast het Maritiem Museum en het stadhuis van Hull.

De diepte

https://goo.gl/maps/f7fBzJYaavrijkUq8

The Deep is het moderne aquarium van Hull, met uitzicht op de rivieren Hull en Humber. Het aquarium is gevestigd op het voormalige terrein van Hull Castle en herbergt meer dan 3000 zeedieren, waaronder haaien. Het wordt een “submarium” genoemd, omdat het complex zelf gedeeltelijk is ondergedompeld in het water eromheen.

Zaal Burton Constable

https://goo.gl/maps/gt1qqfUFc3Eyh5jw6

Burton Constable Hall is een Elizabethaans landgoed ten noordoosten van Hull. Het heeft een uitgestrekt terrein en curiosa om te verkennen, zoals een walvisskelet dat Melville’s Moby Dick roman beïnvloedde. Tot de belangrijkste kenmerken van de hal behoren de 16e-eeuwse Lange Galerij en de 19e-eeuwse Chinese Kamer.

De nieuwe UK ETA voor Kingston upon Hull

Het Verenigd Koninkrijk heeft een nieuw Electronic Travel Authentication (ETA) systeem ingevoerd dat gevolgen heeft voor veel bezoekers van het land. Het werd aangekondigd in de Nationality and Borders Bill als een middel om mensen die naar het Verenigd Koninkrijk reizen op te sporen en potentiële veiligheidsrisico’s beter in te schatten.

Degenen die het meest getroffen worden door het nieuwe ETA-systeem zijn buitenlandse bezoekers die geen visum nodig hebben om naar het Verenigd Koninkrijk te reizen. Dit geldt ook voor de meeste landen van het Gemenebest, Europese burgers en andere landen die reisovereenkomsten hebben met het Verenigd Koninkrijk. Dit zal gevolgen hebben voor de manier waarop reizigers het Verenigd Koninkrijk kunnen binnenkomen, omdat een ETA nu verplicht is, zelfs voor korte toeristische trips. Het systeem is gebaseerd op het vergelijkbare Electronic System for Travel Authorization (ESTA) van de VS en zal worden overgenomen in het European Travel Information and Authorization System (ETIAS) van de EU.

Wat zijn de voordelen van het ETA-systeem?

Het ETA-systeem zal nuttig zijn om aankomsten in het land te volgen. Onder de vorige regels werden visumvrije reizigers niet gescreend bij binnenkomst in het Verenigd Koninkrijk. Met het nieuwe systeem zal de grenscontrole de veiligheidsinformatie van inkomende bezoekers controleren en beter in staat zijn om problemen zoals strafbladen of immigratieovertredingen te signaleren. Het zorgt ook voor een extra inkomstenstroom.

Voor degenen die naar het Verenigd Koninkrijk reizen, zorgt het ETA-systeem ervoor dat bezoekers legaal het Verenigd Koninkrijk binnenkomen. Het hele proces zal gestroomlijnder verlopen dan een standaard visumaanvraag.

Welke documenten zijn nodig voor een ETA voor het Verenigd Koninkrijk?

Een ETA vereist essentiële informatie zoals volledige namen, geboortedatum, geboorteland en reisinformatie. Aanvragers moeten een kopie van een geldig biometrisch paspoort, een contact e-mailadres en een betaalkaart voor de vergoeding overleggen.

Wat is de ETA-aanvraagprocedure?

Een ETA wordt online ingevuld in de dagen voor de reis. Aangezien aanvragen naar verwachting binnen 72 uur worden afgerond, moeten bezoekers hun aanvraag ruim binnen deze tijd voltooien. Verificaties worden per e-mail verzonden ter controle door de grensbewaking.

Hoe lang is een ETA meestal geldig?

De details zijn nog niet volledig bekend, maar er wordt verwacht dat een ETA tot 6 maanden geldig zal zijn. Dit is in lijn met de vergelijkbare Britse Electronic Visa Waiver (EVW) regeling.

Wanneer wordt het ETA-systeem ingevoerd?

De UK ETA bevindt zich nu in de testfase en wordt in januari 2023 ingevoerd. De volledige implementatie wordt begin 2024 verwacht.

Wie heeft er wel en wie heeft er geen UK ETA nodig voor Kingston upon Hull?

De meeste niet-visumburgers komen nu in aanmerking voor een UK ETA voor Kingston upon Hull. Reizigers uit visumplichtige landen hoeven geen extra ETA aan te vragen, omdat dit deel uitmaakt van de standaard visumprocedure. Verdere vrijstellingen gelden momenteel voor houders van een Britse verblijfsvergunning en houders van een paspoort van de Republiek Ierland.

Is een ETA vereist om naar Kingston upon Hull te reizen?

Ja. De meeste mensen zonder visum die Kingston upon Hull bezoeken, moeten online een ETA aanvragen wanneer het systeem wordt uitgerold.

Kingston upon Hull is een historische havenstad met een unieke ligging aan de oevers van de rivier de Humber. De stad, ooit een maritiem centrum, was het middelpunt van verschillende belangrijke nationale evenementen. Overal in de stad vind je monumenten voor beroemde inwoners, van William Wilberforce tot Amy Johnson en Philip Larkin. Een ETA zal vereist zijn voor bezoekers aan Hull wanneer het systeem van start gaat, waardoor het essentieel is om ETA’s voor te bereiden voordat de reis naar het Verenigd Koninkrijk wordt gemaakt.