UK ETA voor Hereford en reisgids

Hereford is een kathedraalstad aan de rivier de Wye met uitzicht op de Black Mountains, 26 km van de grens met Wales. Hereford fungeert als marktstad voor het omliggende gebied, dat sterk landelijk en agrarisch is. Het is een intrigerende mix van middeleeuwse geschiedenis en modern winkelen. De kathedraal is van groot belang als thuisbasis van de Mappa Mundi en muziekverenigingen, en er is een reeks interessante musea. Iedereen die Hereford wil bezoeken heeft een UK ETA nodig, dus hier volgt een korte gids met de belangrijkste attracties van de stad en informatie over het nieuwe UK ETA-systeem.

Van Angelsaksische hoofdstad tot moderne stad

Archeologie wijst op menselijke bewoning in het gebied rond Hereford rond 2000 voor Christus (zoals blijkt uit de Rotherwas Ribbon). Er was menselijke activiteit in de bronstijd en de ijzertijd en de Romeinen bezetten het gebied 300 jaar lang, maar de geschiedenis vertelt dat Hereford is gesticht door de Saksen, die in de 7e eeuw in het gebied arriveerden. Vanaf dat moment tot het begin van de 12e eeuw was het door de nabijheid van Wales regelmatig betrokken bij schermutselingen en machtsstrijden.

Er was een enorm kasteel in Hereford, een van de vroegste in Engeland, maar het werd verwoest (datum onbekend) en vervolgens ontmanteld in de 18e eeuw. Het kasteel was een belangrijk bolwerk dat werd gebruikt als uitvalsbasis om de binnenvallende Denen (Vikingen) te bestrijden. Het werd ingehaald door de Noormannen en speelde vele rollen in de Engelse en Welshe geschiedenis, waaronder het lot van Engelse koningen tot aan de ondergang.

Hereford groeide uit tot een provinciestad en fungeerde als de belangrijkste handelspost voor landbouwproducten die in een groot gebied werden geproduceerd, voornamelijk hop, cider, fruit en wol. In de jaren 1850 telde het dorp slechts iets meer dan 12.000 inwoners, maar in 1901 was dat aantal gestegen tot 21.000+. Vandaag de dag wonen er meer dan 60.000 mensen.

Bezienswaardigheden in Hereford

Dit zijn enkele van de interessantste en aantrekkelijkste bezienswaardigheden in de stad.

Kathedraal van Hereford

https://www.google.com/maps/@52.0543046,-2.7180546,17z

Het Grade I gebouw uit 1079 heeft vele fascinerende verhalen die verbonden zijn met vooraanstaande personen uit de Britse geschiedenis, maar het is het meest bekend om de Mappa Mundi, Chained book bibliotheek en de associatie met Edward Elgar en het Three Choirs Festival. Je kunt gemakkelijk een hele dag doorbrengen in Hereford Cathedral, Cathedral Close en de kapittelzaal.

Het museum van het zwart-witte huis

https://www.google.com/maps/@52.056509,-2.7170503,17z

Het vakwerkhuis, gebouwd in 1612, is een voormalige koopmanswinkel en valt op als eigenzinnig in een straat met moderne winkels. Het Black and White House Museum is gerestaureerd en biedt een tentoonstelling van het Jacobean-leven.

Cider museum Hereford

https://www.google.com/maps/@52.056192,-2.7285846,17z

Het Cider Museum is gevestigd in een oud ciderhuis uit 1888 en heeft een uitgebreide collectie van alles wat te maken heeft met de productie van de drank die sinds mensenheugenis in dit gebied wordt gemaakt.

Waterleidingmuseum

https://www.google.com/maps/@52.0499323,-2.7374947,17z

Het is een korte wandeling langs de rivier de Wye naar het Waterworks Museum. Het is gehuisvest in een Victoriaans waterpompstation uit 1856 en bevat talrijke werkende pompmachines van de industriële revolutie tot nu. De oudste werkende stoommachine met drievoudige expansie in het Verenigd Koninkrijk staat hier en er is ook een tentoonstelling over de geschiedenis van drinkwater.

Tuin

https://www.google.com/maps/@52.071675,-2.8240064,17z

Ontsnap even aan de stad naar het prachtige platteland van Herefordshire voor een bezoek aan de Weir Garden. De tuinen, een National Trust eigendom in de Wye Valley, lopen langs de rivier en zijn een ongerept gebied van schoonheid, rust en stilte.

Om deze interessante attracties in het Verenigd Koninkrijk te bezoeken en te waarderen, heb je een VK ETA voor Hereford nodig. Dit is wat je moet weten.

Britse regering kondigt ETA aan voor alle buitenlandse bezoekers

Tegen het einde van 2024 zal het grens- en immigratiecontroleproces het voor elke bezoeker aan het VK verplicht maken om ETA-goedkeuring te verkrijgen om toegang te krijgen. Dit is wat u moet weten over de vereisten van de nieuwe UK ETA voor Hereford.

Wat is de nieuwe ETA voor het VK?

De UK ETA is een digitale vergunning die aan een nationaal paspoort is gekoppeld. Wanneer het programma van start gaat, zijn de grenzen volledig gedigitaliseerd en kan een bezoeker met een ETA het Verenigd Koninkrijk binnenkomen – Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland. Een ETA is vereist, ongeacht of de reden voor het bezoek vrijetijdsbesteding, zaken, studie of medische behandeling is.

Wie heeft een ETA nodig?

Alle buitenlandse bezoekers, inclusief niet-visumburgers uit Europa, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland, moeten een UK ETA hebben. Er zijn geen leeftijdsvrijstellingen – elke reiziger van elke leeftijd moet een goedgekeurde ETA hebben. Er staan momenteel 90 landen op de ETA Eligibility List.

UK ETA vrijstellingen voor Hereford

Houders van een Brits paspoort zijn vrijgesteld van de ETA-vereisten, net als Britse staatsburgers die niet in het Verenigd Koninkrijk wonen. Voor het volgende bezoek is geen ETA nodig:

  • Britse burgers die in een overzees gebied wonen
  • Britse overzeese onderdanen
  • Britse burgers die in het buitenland wonen
  • Personen met de Britse beschermde status
  • Britse onderdanen zonder verblijfsrecht in het Verenigd Koninkrijk

Houders van een paspoort van de Republiek Ierland zijn ook vrijgesteld van de ETA-vereisten van het Verenigd Koninkrijk.

Hoe vraagt u een UK ETA aan?

De ETA-aanvraagprocedure vindt online plaats. Er wordt geen papierwerk ingediend en geen documentatie afgegeven. Het aanvragen van een UK ETA voor Hereford duurt een paar minuten en wordt tussen 48 en 72 uur verwerkt.

Je hebt een geldig nationaal biometrisch paspoort, een geldig e-mailadres en een creditcard of bankpas nodig. De applicatie vraagt je om verschillende gegevens. Dit zijn persoonlijke gegevens (naam, geboortedatum, geslacht), contactgegevens (woonplaats en e-mailadres), paspoortgegevens (land van uitgifte, nummer en vervaldatum) en werkgeversgegevens (naam en contactgegevens).

Er zal je ook gevraagd worden om andere informatie vrij te geven, zoals andere nationaliteiten dan die van het land dat je paspoort heeft uitgegeven en een eventuele dubbele nationaliteit. Er zijn vragen over immigratiegeschiedenis, criminele geschiedenis, drugsgeschiedenis, connecties met terrorisme en gezondheidsvragen. Betalingsgegevens worden ook gevraagd op het moment van de aanvraag. Om rekening te houden met de verwerkingstijd kunt u het beste ruim voor uw reisdatum een UK ETA voor Hereford aanvragen.

Er is geen garantie dat elke ETA-aanvraag wordt ingewilligd. Als je visum wordt geweigerd, kun je nog steeds in aanmerking komen voor een visum, dat je kunt aanvragen via de gebruikelijke visumaanvraagprocedure. Als je bang bent dat je een ETA wordt geweigerd, kun je het beste ruim van tevoren een aanvraag indienen en geen vliegtickets boeken totdat er een ETA is afgegeven.

Elke ETA-aanvraag wordt individueel beoordeeld. De informatie die u verstrekt, wordt door de UK Border Force gecontroleerd in internationale immigratie- en veiligheidsdatabases en wanneer een ETA wordt toegekend, wordt deze gedeeld met Advance Passenger Information (API)-systemen. Reisorganisaties en luchtvaartmaatschappijen zullen blijven controleren of hun passagiers geldige documenten hebben, inclusief ETA’s, om het VK binnen te komen.

Houd er rekening mee dat een geldige ETA geen garantie is voor toegang tot het Verenigd Koninkrijk. De Border Force kan nog steeds de toegang weigeren als ze van mening zijn dat de reiziger niet ontvankelijk is volgens de Britse wetgeving. Op de informatie in je ETA-aanvraag zijn de gepubliceerde voorwaarden en het privacybeleid voor gegevens van toepassing.

Hoe lang is een ETA geldig?

Een ETA is 180 dagen geldig vanaf de afgiftedatum of de vervaldatum van het nationale paspoort van de reiziger, indien deze datum eerder valt. Met de ETA kan de houder zich binnen de periode van zes maanden vrij verplaatsen binnen het Verenigd Koninkrijk.

Als een ETA tijdens uw verblijf in het VK afloopt, hebt u een nieuwe ETA nodig om uw bezoek voort te zetten. Bezoekers die langer dan zes maanden in het Verenigd Koninkrijk willen verblijven of willen werken, moeten een visum aanvragen.

Welke ETA-documentatie ontvangt de reiziger?

Een ETA wordt elektronisch gekoppeld aan het paspoort van de aanvrager en er is geen papierwerk nodig. De ETA wordt automatisch geverifieerd wanneer deze wordt gescand door de immigratiebeambte in de haven van binnenkomst.

Wat zijn de voordelen van ETA voor reizigers?

De visumaanvraagprocedure wordt eenvoudiger en sneller. Papieren aanvragen zijn niet langer nodig en hoeven ook niet meer persoonlijk te worden ingediend bij een Brits consulaat of ambassade. Meer informatie is te vinden in de ETA FAQ.

Hereford is een van de meest bescheiden steden van het Verenigd Koninkrijk, maar het hart van de kathedraal is enorm belangrijk voor het Britse erfgoed en de cultuur. Het omringende platteland is prachtig en de stad is een uitstekende uitvalsbasis voor een bezoek aan de West Country en Wales. Vraag uw UK ETA voor Hereford aan en verken een schilderachtige hoek van Engeland.